Societat

Primers aldarulls en la manifestació de suport a Can Vies pel centre de Barcelona

La protesta arriba a la Rambla, on els Mossos impedeixen que pugin cap a la plaça de Catalunya

La policia ha amenaçat d'utilitzar gas lacrimogen per dispersar la manifestació en cas que no obeeixin

Un grup amb la cara tapada ha atacat algunes oficines bancàries i ha cremat alguns contenidors a l'avinguda de les Drassanes

La manifestació de suport a Can Vies ha arribat a la part baixa de les Rambles, on els Mossos d'Esquadra han impedit que els congregats pugin. Hi ha un important desplegament policial dels antidisturbis que els impedeix el pas i insisteix que la marxa segueixi en sentit mar. En aquest punt s'han viscut els primers moments de tensió, tot i que no hi ha hagut cap càrrega policial. Amb tot, els Mossos han amenaçat d'utilitzar gas lacrimogen per dispersar la manifestació en cas que no obeeixin. Un petit grup amb la cara tapada ha atacat algunes oficines bancàries i ha cremat alguns contenidors a l'avinguda de les Drassanes. Segons la Guàrdia Urbana, la manifestació ha aplegat 3.500 persones.

Després d'arrencar a plaça Universitat els manifestants han avançat cap al barri de Sant Antoni pel carrer Compte d'Urgell i de fet, alguns membres del col·lectiu han tallat i derivat el trànsit per intentar alleugerir el trànsit a la confluència dels carrers Urgell i Floridablanca. Després d'avançar per Ronda Sant Pau, els manifestants s'han endinsat pel barri del Raval, per alguns dels carrers més estrets de Barcelona fins arribar a Drassanes.

Precisament a Drassanes han volgut girar en direcció la part sud de la Rambla on han topat amb un cordó dels Mossos just al davant de l'Arts Santa Mònica. Els Mossos inicialment han cedit enrere fins a tancar l'accés a aquesta via turística i de fet alguns paradistes han optat per abaixar la persiana.

Els manifestants han llençat alguns petards. Després d'uns minuts de tensió, i mentre la cua de la manifestació s'afegia al darrera de la capçalera per intentar avançar per la Rambla, els Mossos han avisat reiteradament que no hi havia autorització per avançar. Els manifestants no s'han mogut i llavors els agents s'han col·locat les màscares antigas i han alertat que l'utilitzarien si no desistien de seguir per aquella via.

Finalment els manifestants han optat per girar cua i enfilar de nou l'avinguda de les Rambles on s'han produït els primers aldarulls, amb crema de contenidors al llarg d'aquest carrer. De fet, algunes flames han afectat fins i tot vehicles estacionats als carrers propers a la zona. Els manifestants han continuat intentant accedir a l'eix central de la Rambla des d'altres punts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia