Vallès Oriental

Els ajuntaments garanteixen un àpat diari a un miler d’infants durant l’estiu

Creu Roja i la Fundació Probitas col·laboren en casals d’estiu i programes d’aliments

Almenys un miler d’infants del Vallès Oriental tindran garantit un àpat diari en condicions al llarg de tot l’estiu gràcies als programes que posen en marxa els ajuntaments, en alguns casos amb el suport d’entitats i fundacions de caire privat.

Casals d’estiu o programes específics d’aliments són algunes de les fórmules que es posen en marxa per evitar que els alumnes que gaudeixen de beques de menjador durant el curs no es quedin sense aquest suport quan arriba l’estiu, un risc que posen de relleu les entitats solidàries.

Segons les dades facilitades pel Consell Comarcal, dels 4.200 infants que han tingut beques de menjador durant el curs escolar, un miler també gaudiran del servei durant l’estiu. “Tenim constància que hi ha becats un miler d’infants. La resta potser no tenen necessitats alimentàries especials, marxen fora o bé tenen altres circumstàncies”, explica el gerent del Consell Comarcal, Ignasi Valls.

Per municipis, a Granollers, durant els mesos de juliol i agost es posa en marxa un programa amb Creu Roja per assegurar que les famílies disposen de productes suficients per esmorzar, dinar i sopar de manera equilibrada a través d’unes targetes electròniques amb un saldo determinat segons el nombre de membres de la unitat familiar que permet adquirir els aliments en un únic establiment comercial.

L’Ajuntament de Granollers disposa d’un centenar de targetes amb aquesta finalitat i Creu Roja s’ocuparà de fer el seguiment de l’ús que es fa de la targeta i assessorarà les famílies en hàbits alimentaris saludables. Cada targeta està carregada amb 115 euros mensuals per infant, en el cas dels alumnes de Primària, i 184 per als de Secundària per al període que va del 22 de juny al 15 de setembre. “És un ajut dirigit als infants, però també a tota la família”, explica el president de Creu Roja de Granollers, Xavier Guàrdia.

En conjunt, Creu Roja repartirà aquest estiu ajudes alimentàries per a 1.620 famílies catalanes.

A més, Granollers oferirà la darrera setmana de juliol i les tres primeres d’agost un casal d’estiu per a 40 infants d’entre 3 i 12 anys subvencionat per la Fundació Probitas que inclourà el dinar i assegurarà l’esbarjo dels infants. L’activitat es farà de les 10 del matí a les 3 de la tarda i hi haurà una sortida setmanal fins a les 5 de la tarda. Un educador municipal farà el seguiment de l’activitat, així com de l’assistència dels participants. Es farà a l’Espai Cangur, al carrer Roger de Flor.

A Mollet, aquest any se subvencionen activitats d’estiu a un total de 208 nens i nenes, mig centenar més que l’any passat. Inclou 120 ajuts per a beques de menjador, pràcticament el doble que l’estiu passat. El total de criatures beneficiades seran 190, unes 40 més que l’any passat. Les activitats es fan al centres esportiu de Ca n’Arimon, en els casals d’estiu organitzats per les associacions de mares i pares d’alumnes i també, com a novetat, hi haurà activitats per adolescents i joves al Casal Obert.

Canovelles també ampliarà aquest any el nombre d’alumnes que es beneficiaran del servei de menjador al casal d’estiu amb la col·laboració de la Fundació Reir. L’any passat hi va haver 240 inscrits als casals i al mes d’agost un total de 25 infants continuaven gaudint del menjador. Aquest any, segons fonts municipals, seran 40 alumnes de Primària i 20 de Secundària els que gaudiran del menjador a l’agost.

A Sant Celoni, aquest any s’han concedit un total de 123 ajuts per a les activitats d’estiu des les 155 sol·licituds que es van rebre. És una xifra molt superior a la de l’any passat, en què es van rebre 119 demandes i es van concedir 74 ajuts. La despesa ha passat de 10.217 a 19.421 euros. A Santa Maria de Palautordera l’Ajuntament ha rebut un total de 105 peticions d’ajudes per als casals i se n’han concedit 81, una vintena més que l’any anterior, en què se’n van concedir 59. La despesa gairebé s’ha duplicat, ja que ha passat dels 5.746 als 10.051 euros.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Mor Ramón Fonseca, fundador del bufet d’advocats Mossack Fonseca

Alumnes d’escoles i instituts faran de periodistes per un dia a la UAB

Cerdanyola del Vallès
agricultura

Els vinyataires fora de DO s’organitzen

barcelona

Tretze companyies actuaran enguany al Festival Internacional de Titelles

Gavà

Primer seminari català sobre Arxius i Turisme

lloret de mar
SOCIETAT

La Policia Local de Vilanova i la Geltrú crea una unitat contra l’incivisme

vilanova i la geltrú
SEGURETAT

Col·locaran 575 sensors de risc químic a l’entorn petroquímic de Tarragona

TARRAGONA

L’oposició força un ple per tractar les suposades irregularitats d’un regidor

lloret de mar

Portbou suspèn el pagament de factures a Endesa després d’un tall elèctric al municipi

PORTBOU