Societat

L'organització del MWC rep l'oferta de renovació

Colau es va trobar ahir per primer cop amb Hoffman al patronat de la Fundació Mobile World Capital Barcelona

Ada Colau i el representant de la GSMA, l'entitat que organitza el Congrés Mundial del Mòbil, John Hoffman, es van trobar cara a cara ahir per primera vegada. Va ser en el marc de la reunió del patronat de la Fundació Mobile World Capital Barcelona, que a partir d'ara presideix l'alcaldessa de Barcelona. Com es preveia, Colau va lliurar al conseller delegat de la patronal del mòbil la proposta de renovació de la capital catalana com a seu del congrés.

De fet, l'oferta de renovació ja havia estat presentada quan Xavier Trias era l'alcalde de la ciutat, però per fer-la efectiva calia el requisit formal que fos signat per tots els patrons de la fundació, que es va reunir ahir en ple per rubricar l'acord. Colau, tot i els dubtes expressats en diferents ocasions sobre el model de negoci del congrés, va subscriure l'acord, que en les pròximes setmanes hauria de ser valorat per la GSMA.

La proposta inclou la renovació del congrés i de Barcelona com a Mobile World Capital fins al 2023, a canvi de diferents compromisos en matèria de transport –l'arribada del metro amb trens cada tres minuts és imprescindible–, publicitat, places hoteleres –un creixement amb el qual Colau podria dissentir–, seguretat, etc.

El contracte en vigor expira el 2018 i el Congrés Mundial del Mòbil, per la gran repercussió econòmica que té a la ciutat –93.000 visitants i uns 110 milions d'euros gastats a la ciutat en l'última edició–, és un caramel que persegueixen moltes grans ciutats de tot el món.

LA XIFRA

159.695
tones mètriques de diòxid de carboni es van generar en l'últim congrés, considerat ja com a neutral.

La Cecot advoca per un ecosistema integrat d'innovació

La patronal Cecot va demanar ahir la creació d'un ecosistema integrat d'innovació, que englobi tots els agents –empresa amb prioritat de la indústria, centres tecnològics i universitat–, que fixi un objectiu ambiciós –augment de la despesa de R+D+i fins al 3% el 2020– i fomenti la col·laboració i la transparència entre els agents socials, amb una distribució més equitativa entre els agents de la innovació públics i privats. Aquesta demanda la va plantejar Valentí Sallés com a president del Club Cecot d'Innovació i Tecnologia, durant la presentació de l'informe La innovació a Catalunya.

Una de les dades que destaca l'informe és la davallada de la inversió en innovació durant la crisi, que ha passat de l'1,68% del producte interior brut (PIB), el 2008, a l'1,24%, el 2013, i que s'ha situat per sota de la mitjana europea (2,06%) i d'altres comunitats de l'Estat, com ara el País Basc (2,09%), Navarra (2,03%) i Madrid (1,98%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia