Societat

La Fira de Cocentaina ja compta amb el seu cartell anunciador

La presentació obre la primera finestra cap a aquesta fira que es presenta com a una de les més antigues del País Valencià

La 669ena edició de la Fira de Cocentaina compta ja des del darrer cap de setmana amb el seu cartell anunciador, obra del jove artista contestà Ray Montava, el qual aprofitarà com a símbol identificador per a una de les cites comercials més antigues d'arreu el País Valencià.

L'acte de presentació del cartell, celebrat als exteriors del Centre Cultural el Teular de Cocentaina, va comptar amb la presència de les primeres autoritats contestanes amb l'alcaldessa Mireia Estepa al front, sent de gran acceptació per part del públic assistent.

L'obra de Montava, sota el lema “ Ja brama la fira”, té com element central la figura d'un cavall en la que destaca la nitidesa del blanc per al fons amb els colors vius i cridaners que omplin el cos d'aquest animal característic del certamen contestà. Montava va explicar al detall el que ha volgut transmetre amb la seua obra, al temps que donava les gràcies a l'Ajuntament i a tots els presents per la seua acceptació.

Altra de les veus que va cobrar protagonisme durant el transcurs de l'acte va ser la del Pregoner 2015, tasca que enguany ha recaigut en el compositor i productor Romu Agulló, qui també es va mostrar emocionat i agraït per l'encàrrec rebut, així com per les nombroses mostres de suport que els veïns i veïnes contestanes li han trasmés.

L'acte també va aprofitar per explicar algunes de les novetats més destacables de la present edició entre les que cal mencionar l'ampliació del sector Gourmet i el seu trasllat a l'Avinguda Jaume I, la creació d'un àrea de Seguretat i Serveis que concentrarà un espai de consigna, guarderia i zona de nadons, el festival Fira i Festa de Sol a Sol, un concurs musical de músics novells durant el dia i una àmplia oferta de discogràfiques i mànagers, i una aposta decidida per la cultura valenciana, ampliant el Porrat Valencià als carrers limítrofs al Pla de la Font i el nombre d'actuacions.

Per a Mireia Estepa, en la que serà la seua primera Fira com alcaldessa, «cal reconèixer el gran treball realitzat per la Regidoria de festes per a que la Fira siga reconeguda com d'Interès Turístic Internacional, puix ja és d'àmbit nacional i considerem que per ser una de les més antigues d'Espanya, pel volum de visitants i expositors i perquè és una fira amb una base històrica molt important que s'ha respectat i conservat al llarg de sis segles, és una fira digna de ser coneguda en tot el món».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia