Vallès Oriental

Guany d’habitants via migracions

Cardedeu és la població que guanya més habitants per les migracions internes

La comarca ha guanyat més de 500 habitants a conseqüència dels moviments migratoris interns que es van produir durant l’any 2014.

Les dades, que ha difós l’Institut d’Estadística de Catalunya, assenyalen un lleuger alentiment d’aquest guany de població via migracions internes, perquè l’any anterior la diferència entre les arribades de nous habitants i les sortides havia estat de 843 persones.

El Vallès Oriental va ser la quarta comarca que va rebre més població des de la resta de Catalunya i de l’Estat espanyol el 2014. Els moviments migratoris són un fenomen clarament metropolità i són les comarques del Baix Llobregat, el Maresme, el Vallès Occidental i, finalment, el Vallès Oriental les que acaben reben més flux d’habitants via moviments interns de població. Això és degut, sobretot, a les sortides de població de Barcelona, que guanya població provinent de l’Estat i de l’estranger, però en perd cap a la resta de comarques catalanes, particularment les que li són més properes.

A la comarca, Cardedeu va ser la població que va rebre més habitants de la resta de Catalunya, seguida de prop per les Franqueses. Totes dues localitats figuren entre les vint poblacions catalanes que van registrar una diferència més positiva entre els habitants que es van instal·lar i els habitants que van deixar de viure-hi. Cardedeu va aconseguir el saldo més positiu amb relació a la resta de la demarcació de Barcelona i de Catalunya, mentre que Granollers i les Franqueses comparteixen capacitat d’atracció respecte a altres poblacions de la comarca.

Els creixements de població via moviments migratoris és clarament favorable en l’eix que formen Granollers, les Franqueses, Cardedeu i Llinars. En canvi, les localitats del sud de la comarca presenten moviments de població negatius, encapçalats per la Llagosta, Mollet i, amb menor intensitat, Montornès.

Segons les dades de l’Idescat, 8.800 vallesans van traslladar-se de residència dins de la mateixa comarca, 8.095 es van desplaçar a alguna població catalana i 2.000 ho van fer a l’Estat. Per contra, es van rebre 8.700 habitants de la resta de Catalunya i 2.100 de l’Estat.

MÉS SORTIDES QUE ARRIBADES

El Vallès Oriental va perdre població estrangera durant el 2014. Per segona vegada consecutiva va haver-hi més sortides d’habitants cap a l’estranger que arribades des d’altres països. En total, la diferència entre aquestes sortides i arribades va comportar que es perdessin 545 habitants. El creixement de l’emigració cap a l’estranger va ser especialment intens a Mollet (saldo negatiu de 125 habitants), Caldes (–76), la Llagosta (–59) i Canovelles (–40). Els salsdos positius van ser poc remarcables i cap municipi no va arribar a guanyar més de deu habitants des de l’estranger.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona