Societat

La Fira del Vi de Falset, festa major del Priorat

L'esdeveniment, que arriba a la 21a edició, reunirà 73 cellers de la DO Montsant i la DOQ Priorat

Falset ja ho té tot a punt perquè comenci “la festa major del Priorat”, tal com l'alcalde de la població, Jaume Domènech, va definir dies enrere la Fira del Vi. Aquest any seran 73 els cellers que es presentaran al públic i als professionals de la mostra. El gruix de les activitats de l'esdeveniment tindrà lloc aquest cap de setmana, malgrat que ja fa dies que la capital del Priorat celebra actes previs, com per exemple tastos a diverses poblacions de la comarca.

La Fira del Vi inclourà diverses novetats en la celebració d'aquesta 21a edició. Així doncs, s'habilitarà una zona de restauració i oci, i s'ha preparat també un complet programa d'activitats lúdiques i culturals a diferents espais del poble.

Estalvi energètic

D'altra banda, la Cooperativa de Falset Marçà ha estat el banc de proves d'un sistema d'auditoria energètica en temps real orientat al sector vitivinícola que té com a objectiu millorar l'eficiència energètica dels processos productius i la reducció de la petjada de carboni. La iniciativa, impulsada fa un any per les empreses Instatec i Tamic, en col·laboració amb la Fundació Parc Tecnològic del Vi (Vitec), ha permès assolir un estalvi energètic d'un 30% (xifrat en prop de 6.000 euros) a aquest celler falsetà. L'eina, que ara es vol estendre a altres cellers de la zona, es presentarà aquest divendres en el marc de la Fira del Vi.

Tarragona, la ciutat convidada

Tarragona és la ciutat convidada a la Fira del Vi de Falset d'enguany. La capital de la demarcació participarà en la trobada d'aquest cap de setmana amb un estand de Tarraco Viva, i la bandera de la ciutat onejarà al balcó de l'ajuntament de Falset durant la celebració de l'esdeveniment.

L'alcalde tarragoní, Josep Fèlix Ballesteros, va destacar ahir en roda de premsa que “la Fira del Vi de Falset no només és una referència a Catalunya, sinó al món”, i hi va afegir: “És un honor poder ser els protagonistes d'aquest esdeveniment enològic internacional.”

Ballesteros va avançar, en aquesta línia, que en el termini d'un mes està prevista la signatura d'un protocol de col·laboració entre les ciutats de Falset i Tarragona per tal de promoure iniciatives d'aquest tipus de cara al futur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES