La calor deixa pas a fortes tempestes i pedregades que afecten diferents comarques

A la ciutat de Girona van caure arbres i faroles

Les tempestes es van iniciar a primera hora de la tarda a l'Alt Empordà, on en poblacions com ara Espolla es van registrar 8,4 litres per metre quadrat, i es van anar desplaçant fins al Gironès. La ciutat de Girona va ser una de les més castigades, ja que l'aigua, la pedra i el vent van provocar diversos incidents i van fer caure persianes i elements estructurals dels edificis i també alguns arbres. Un dels ensurts més destacats va ser la caiguda d'un plataner a la Devesa sobre un cotxe que hi havia aparcat al costat. El vehicle, un Volkswagen Passat, era d'un dels assistents al congrés de matemàtiques que s'ha celebrat aquests dies a l'auditori. El plataner –que estava malalt– també va ocasionar desperfectes, menors, en altres vehicles. Un altre arbre va caure a la ribera del Ter sobre una furgoneta, al pàrquing de la Copa, i que també va quedar força malmès. El fort vent també va trencar el tronc d'un altre arbre que va caure sobre la vorera, a l'alçada del número 48, entre el carrer de la Sèquia i la Gran Via de Jaume I.

El barri de Sant Ponç també va resultar molt afectat, ja que es van inundar alguns carrers i també van caure faroles. A Pedret també van caure alguns arbres i s'hi va haver de restringir la circulació.

Fora de Girona també alguns municipis van acumular un gruix considerable de calamarsa, com és el cas de Serinyà o a de Sarrià de Ter, on van caure pals elèctrics i branques dels arbres. I Banyoles va ser una de les poblacions on va ploure amb més intensitat; s'hi van registrar 13,1 litres per metre quadrat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.