Societat

El Gran Recapte tanca amb un rècord de 4.686 tones d'aliments recollits

La campanya del Banc dels Aliments assoleix l'objectiu inicial de 4.000 tones i supera en més d'un milió de quilos la xifra de l'any passat

L'entitat fa una crida a voluntaris que vulguin participar en la tasca de classificació d'aliments a Barcelona

El Banc dels Aliments ha tancat aquest dijous el recompte final de la sisena edició del Gran Recapte amb 4.686.000 quilos d'aliments bàsics recollits al llarg del passat cap de setmana, un milió més que l'any passat, quan es van recaptar 3.634.000 quilos.

D'aquesta manera, l'organització ha assolit l'objectiu inicialment previst de 4 milions de quilos, tal com ja va avançar el passat dissabte. L'entitat ha subratllat avui que aquesta tasca ha estat possible gràcies a la fundació, a la solidaritat i el compromís dels ciutadans i a la participació de 22.000 voluntaris a la campanya de recollida d'aliments, distribuïts en 2.069 punts de recollida de 371 municipis.

Del total de 4.386.000 quilos d'aliments recollits, la majoria arròs, llegums, oli, llet i pasta, Per demarcacions, 3,081 milions de quilos s'han recaptat a Barcelona, a Girona 500.000, a Tarragona 450.000 i a Lleida 350.000. Les cadenes de supermercats han fet una donació addicional de 300.000 quilos.

La Fundació Banc dels Aliments ha indicat que des de dissabte passat s'estan duent a terme les tasques de classificació de tots els aliments recaptats per part dels voluntaris. Per raons logístiques, la classificació dels aliments provinents del Barcelonès es realitzen a la ZAL-PRAT en lloc de la seu del Banc dels Aliments, gràcies a la cessió de naus amb una superfície de 6.000 metres quadrats.

En aquest sentit, el Banc dels Aliments ha fet una crida a sumar voluntaris que vulguin participar a aquesta classificació dels aliments. Aquells qui vulguin donar un cop de mà es poden registrar a través del web del Gran Recapte . L'enitat recorda que s'ha habilitat un servei d'autocars per facilitar el transport dels voluntaris des de la seu del Banc dels Aliments, al carrer Motors 122, a la nau situada al carrer Pi de l'Olla del Prat del Llobregat, a la ZAL-PRAT.

Alguns dels aliments recaptats i classificats ja s'han començat a repartir a les entitats col·laboradores del Banc dels Aliments des del passat dilluns 1 de desembre. Aquests aliments arribaran a més de 252.000 persones a tot Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia