Societat

societat

La calor s'intensifica i augmenta el risc d'incendi a 22 comarques

No hi ha treva. La calor es va tornar a intensificar ahir i va obligar Protecció Civil a fer públic un altre comunicat d'alerta i a ampliar el risc d'incendi per altes temperatures de 17 a 22 comarques. Però no va ser un rebrot puntual. El servei Meteocat preveia un augment de les temperatures encara avui diumenge i demà dilluns, dos dies en què en alguns punts de les comarques de Lleida i Girona es poden superar els 40 graus i fins i tot els 42. Aquest seria el cas, per exemple, de Banyoles o Girona, que continuen en situació d'alerta taronja.

A causa d'aquesta onada de calor, que començarà a minvar dimecres, ahir la direcció general de Protecció Civil va recomanar molta prudència i va incorporar a la situació de risc d'incendi forestal les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Les zones amb més risc de foc són tota la franja litoral i prelitoral i les urbanitzacions situades en zona boscosa o prop de zones arbrades.

Les previsions són que demà l'episodi s'agreugi i afecti tot Catalunya. A Protecció Civil han fet arribar un avís específic a tots els ajuntaments de les zones afectades pel risc d'incendi perquè reforcin la vigilància avui i demà. Pel que fa a l'alerta per l'onada de calor, activada des del 26 de juny, es manté en la fase 2. Protecció Civil demana que els ciutadans tinguin especial cura dels infants i de la gent gran. Es recomana visitar els avis que viuen sols un cop al dia per assegurar que s'hidraten bé. Els consells es poden trobar al twitter @emergenciescat amb l'etiqueta #onadacalor.

Redacció



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia