Salut

Metges sense Fronteres té 9.800 socis gironins

Una trentena de metges de la demarcació treballen en aquesta ONG, que ahir va presentar la memòria del 2014

L'organització mèdica i humanitària internacional Metges sense Fronteres (MSF) va tancar el 2014 amb 129.940 socis i col·laboradors actius a Catalunya, un 7,5% dels quals (9.800 persones) corresponen a les comarques gironines. Així mateix, col·laboren amb aquesta ONG una trentena de metges gironins i una quarantena més de persones de la demarcació que fan feines de gestió i logística. Aquestes són algunes de les dades que el delegat de MSF a Catalunya, Toni Luna, va donar a conèixer ahir en la presentació de la memòria d'activitats del 2014 a la seu del Col·legi de Metges de Girona. Luna va estar acompanyat de la metgessa de família Guiomar Hernandez, que col·labora amb l'ONG i que va relatar les seves experiències en projectes de terreny, concretament a Zimbabwe i la República Centreafricana.

El delegat de MST a Catalunya va explicar que el 2014 va ser un any excepcionalment dur per a l'ONG perquè va haver de fer front a l'epidèmia de l'Ebola a l'Àfrica Occidental. En aquest sentit, va explicar que MSF va atendre aquell any un 50% dels afectats i va aconseguir un índex de recuperació del 60%. Tot i expressar la satisfacció pels resultats aconseguits, Luna va destacar que els esforços que es van destinar a aturar l'avenç de l'epidèmia va posar al límit la capacitat d'ajuda de l'organització. I en aquest sentit va fer una crida a la solidaritat gironina. “Necessitem diners i recursos humans”, va manifestar Luna, que va denunciar la passivitat de la comunitat internacional en les crisi causades pel conflicte i la violència. I és que a finals del 2014 la xifra de refugiats i desplaçats interns registrats per l'ONU es va apropar als 60 milions, la més alta des de la Segona Guerra Mundial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia