Vallès Oriental

La Guàrdia Civil s’emporta de l’ajuntament de Sant Celoni documentació del projecte de la Sax Sala

Els agents han marxat cap a dos quarts d’una del migdia de la casa de la vila

La Guàrdia Civil ha estat un parell d’hores a l’interior de l’ajuntament de Sant Celoni d’on s’han emportat informació dels expedients de reforma de la Sax Sala, que es va aprovar en junta de govern l’any 2009. Ho ha confirmat l’alcalde Francesc Deulofeu als mitjans.

Cap a les 10 del matí la Guàrdia Civil ha entrat a l’ajuntament de Sant Celoni. N’han sortit unes dues hores i mitja més tard amb una bossa de mà que contenia documentació del consistori. Entre aquesta, bàsicament, l’expedient de la reforma de la Sax Sala, que es va adjudicar en junta de govern l’any 2009, quan governava CiU. Ho ha explicat el mateix alcalde, Francesc Deulofeu, que ha assegurat que no es podia parlar d’un registra. El consistori ha fet còpies de tots els documents que s’ha emportat la Guàrdia Civil per tenir-ne constància documental.

Mentre ha durat la presència de la Guàrdia Civil a l’interior de l’ajuntament, hi ha hagut també agents uniformats a la porta de la casa consistorial. Deixaven passar als ciutadans que volien fer gestions però no als periodistes que s’esperaven a l’exterior de l’edifici municipal.

L’actuació policial, però, ja ha estat anunciada prèviament per diversos mitjans de comunicació. També inclou registres a la seu de la Fundació CatDem i en altres ajuntaments catalans com Sant Cugat, Figueres i Lloret.

Els fets es remuntarien a l’any 2009 quan CiU governava a l’Ajuntament de Sant Celoni amb l’alcaldia de Francesc Deulofeu, que ara torna a estar al capdavant del govern municipal.

Segons diversos mitjans, es tracta d’una operació dirigida pel jutjat d’El Vendrell en el marc de l’operació Petrum, que investiga un cas de presumpta corrupció a l’Ajuntament de Torredembarra. Aquest cas ja va comportar la detenció de l’empresari Jordi Sumarroca Claverol, fill d’un dels fundadors de CDC.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia