Societat

La Via Lliure des de Ceret

L'acte de l'ANC-Catalunya Nord per demostrar que el lema 'Tots hi guanyen' inclou també els nordcatalans que preparen la seua presència a la Meridiana

L'Assemblea Territorial de la Catalunya Nord ha organitzat aquest dissabte 29 d'agost a Ceret l'acte central de la Campanya d'Estiu de l'Assemblea sota el lema: 'Amb la República Catalana tots hi guanyem'. Els actes han començat de bon matí al cinema de Ceret amb les conferències Història de l'espai transfronterer de Ramon Sala i Judici vergonyós dels trabucaires de Lluís Miró Solà, i a dos quarts d'una a l'entrada de la Casa de la Vila s'ha inaugurat l'exposició Els segells de la República Catalana, a càrrec de Patrick Lluís.

L'acte final, a partir de les 16h00, va aplegar unes 300 persones a més de curiosos i turistes encara nombrosos a Ceret en aquest final d'agost. Una parada de venda de samarretes 'Via Lliure' i d'inscripcions al servei d'autobusos per Barcelona va ser oberta al llarg del dia.

Després d'un cercavila en els carrers de Ceret, la presentació va començar, a càrrec del veterà Pere Manzanares que va introduir l'acte com sempre amb vehemència i humor, proposant fins i tot a l'ajuntament que la plaça de la República, on tenien lloc els actes, esdevingui «Plaça de la República Catalana» en un futur proper. Va concloure que «per damunt de tot és el somni que permet assolir fites, assolir realitats.» Després de la benvinguda de part de l'Ajuntament per la veu de Miquela Torrent, adjunta, en representació del batlle Alain Torrent, un seguit de parlament i d'actuacions musicals es van escalonar fins al final de tarda. Miquel Arnaudies, ceretà, pintor, escriptor i president de la 'Federació', va expressar amb lirisme la profunditat de la seva catalanitat: «hem de ser cofois de sentir-nos catalans». Va ser seguit de l'actuació dels Mariners del Canigó amb tres havaneres entre les qual El meu avi no va anar a Cuba. L'ex batlle d'Elna (PCF), Nicolas Garcia, expressant-se « a títol personal», ha defensat el caràcter plebiscitari de les pròximes eleccions i ha demanat que «la voluntat de les urnes i del carrer sigui respectada i no ofegada». Després de l'actuació 'bluesera' de Carles Sarrat i del conjunt vocal de les figuerenques de De Calaix, els representants de Junts pel Sí com també de la CUP, de Pere Figueres cantant Giné, és finalment el president de l' ANC, Jordi Sànchez, qui va repetir la crida a inscriure's ( http://via.assemblea.cat ) per omplir la Meridiana el pròxim 11 de setembre i donar al món «una imatge inequívoca d'unitat i d'il·lusió, en una 'Via Lliure' que convertirà en decisiva aquesta Diada». L'Assemblea Nacional Catalana continua fins els últims dies la campanya d'inscripcions.

Inscriure's a la Via Lliure

Pels nord-catalans, inscriure's a la Via Lliure de l'11 de Setembre es pot fer de tres maneres::

1. Inscriure-us a través de www.catalunyanord.cat . La inscripció es farà automàticament al tram 12 (inclou la possibilitat de reservar una plaça d'autobús per anar i tornar des de Perpinyà).

2. Escriure a [email protected] donant els vostres nom i cognom, adreça electrònica, número de carnet d'identitat (francès o el que sigui) i número de tram on voleu ser inscrit. Faran la inscripció en nom vostre.

3. No inscriure-us i anar-hi igualment pels seus propis mitjans,



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia