Educació

Milloren l'accés a les aules a l'escola Nou de Quart

L'Ajuntament endega unes obres per fer una plataforma i un cobert per dignificar l'accessibilitat als espais

L'alcalde diu que ho fan perquè és urgent i que la Generalitat no ha atès la demanda

L'Ajuntament de Quart ha endegat unes obres de millora de l'escola Nou de Quart per dignificar-ne els accessos. Els treballs consisteixen en la construcció d'una plataforma de ciment i una coberta entre dos mòduls i en un dels laterals, a més de fer un nou accés per a l'alumnat. Fins al curs passat, els alumnes entraven per una porta que hi ha en un dels extrems del pati, a la tanca que dóna al carrer. La nova entrada estarà situada entre el pati i els mòduls. Aquest accés se cimentarà també i s'enllaçarà amb el nus de comunicacions.

Fins ara l'accés era de terra, i quan plovia s'omplia de fang. El fet de no tenir coberta, i el gran nombre d'alumnes que hi passaven –actualment estudien al centre 230 nens de P-3 fins a 6è de primària– feia que estigués en molt mal estat. Aquestes obres costaran al voltant de 32.000 euros i les paga l'Ajuntament, tot i que correspondria fer-ho, diu l'alcalde, Pere Cabarrocas, al Departament d'Ensenyament: “La direcció de l'escola i el govern de Quart han demanat diverses vegades al departament que hi actués, però no ho han fet, i ens veiem obligats a tirar endavant nosaltres la intervenció perquè és urgent arreglar-ho.” Cabarrocas diu que un cop acabin les obres enviarà una carta al director territorial d'Ensenyament, Albert Bayot, per dir-li que han fet allò que haurien d'haver fet ells. Sí, però, que la Generalitat ja està fent una actuació a instàncies de l'Ajuntament per resoldre un altre dels problemes del centre, el de l'acumulació d'aigües pluvials: “Es fan al pati autèntics estanyols quan plou. Hem exigit al departament que canalitzi les aigües que baixen del pendent [de la part posterior de l'escola] i que fan el pati impracticable”, explica Cabarrocas.

LA XIFRA

230
alumnes
hi ha actualment a l'escola Nou de Quart. Són nens des de P-3 fins a 6è de primària.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia