Societat

Algemesí ultima les danses per a la festa grossa del 7 i 8 de setembre

Les colles que han de participar en els balls i representacions preparen les figures i passos en diversos indrets del poble

  • Ball d ela Carxofa de la processó d'Algemesí. ESCORCOLL.
  • VÍDEO: Assajos a les places d'Algemesí

Per a les persones que desconeixen els interiors d'aquesta festa que suma voluntats a aquesta vila de la comarca d ela Ribera, ignoren el que realment hi ha darrere de cada ball, de cada dansa o de cada figura de les muixerangues.

A tan sols tres dies de la festa grossa de setembre, centenars de persones ultimen els detalls, treuen els vestits dels armaris i disposen les eines que han de fer servir durant aquestes dates en que la vila viu una tradició que s'ha convertit a més, en Bé Immaterial de la Humanitat.

Cada vesprada i durant tota aquesta setmana que ara deixem, les places i indrets més significatius del poble han albergat els assajos dels pastorets, la carxofa, els arquets, els bolero, les muixerangues, els bastonets, tornejans i resta de peces que configuren la part civil de la processó de la Mare de Déu de la Salut.

Així doncs, tot resta a punt perquè els dies 7 i 8 de setembre, aquesta vila trone a viure el seu costum més popular no sols dins el seu terme municipal, sinó també a la resta del País Valencià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia