Societat

societat

Experts reiteren que fer vida social és bàsic per envellir amb bona salut

Estudiar, fer tallers, viatjar o anar d'excursió són activitats que mantenen les persones grans en una situació activa, i s'ha comprovat que són bàsiques per envellir amb una bona salut. “Mantenir la xarxa social és bàsic, i entre els 65 i els 85 es poden fer moltes coses”, va plantejar ahir el doctor Enric Álvarez, psiquiatre de l'hospital de Sant Pau, en la presentació del llibre Estat d'ànim i depressió en les persones grans, editat per la Fundació Agrupació i Salut i Envelliment (UAB). L'obra descriu diversos símptomes que poden alertar d'un possible estat depressiu: l'insomni, canvis d'humor sobtats, pèrdua de pes i constant sensació de culpabilitat, entre d'altres. Álvarez va insistir, però, que cal diferenciar un estat de tristesa de la depressió.

La neuròloga Consuelo Almenar, en la mateixa línia, va dir que un bon seguiment mèdic, una dieta sana, fer exercici físic i una bona integració social són bàsiques per tenir bona salut quan s'és gran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia