Societat

La síndica vol que es reguli el turisme sobre rodes

La síndica de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, vol més control sobre els cada cop més nombrosos i variats ginys mecànics no homologats com a vehicles que circulen habitualment per la via pública, sovint vinculats a activitats turístiques i d'oci.

Ara, la circulació d'aquests ginys també denominats “vehicles de mobilitat personal (VMP)”, entre els quals hi ha segways, patinets elèctrics, escúters lleugers i rickshaw, està prohibida excepte si es disposa d'una autorització específica del consistori que la permet de forma limitada. Per exemple, només poden transitar per zones predeterminades i ser usats per majors d'edat. Vilà recomana que es modifiqui l'ordenança de circulació per tal de definir sancions, fins ara no previstes, en cas de circulació sense permís o d'infracció de les limitacions existents.

En vista de les protestes veïnals que aquests ginys han provocat a Ciutat Vella, l'Ajuntament ja va anunciar a l'agost que estudiava vies per coresponsabilitzar les empreses que els lloguen del compliment de la normativa .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia