Societat

Els cartells subratllen la riquesa geològica del camí de ronda de s'Agaró

Se n'han instal·lat catorze en una iniciativa del consistori de Platja d'Aro amb el treball de suport de la Universitat de Girona

La riquesa geològica de l'entorn del camí de ronda entre la platja del Racó i sa Conca queda reflectida als panells informatius que l'Ajuntament ha fet penjar al llarg del recorregut, una iniciativa desenvolupada pel Centre de Geologia i Cartografia Ambiental de la Universitat de Girona. Els experts han entès que la facilitat d'accés, la inexistència d'una coberta vegetal i la rica varietat de tipus de roques, estructures i relleus fan d'aquest recorregut un espai idoni per donar valor a aquest patrimoni.

Als catorze plafons s'ofereix informació que permet contextualitzar i interpretar els materials que s'hi troben, la seva edat i composició, i els múltiples processos que han intervingut en la seva formació, deformació i transformació. S'hi destaquen també els elements que configuren el paisatge i la seva relació amb els materials i les estructures, i les roques locals i foranes que van ser utilitzades en la construcció del camí de ronda.

S'han instal·lat vuit plafons principals i sis de complementaris, distribuïts de manera equilibrada per l'itinerari seleccionant l'emplaçament en funció del grau d'accessibilitat i representativitat de l'indret. Cadascun conté imatges il·lustratives i informació en català i castellà i amb un codi QR que ofereix la possibilitat d'accedir als textos en anglès i francès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia