Societat

Viquipèdia vol assolir el mig milió d'articles pels 15 anys

Un centenar de persones participen en la trobada anual d'Amical Wikimedia que se celebra el cap de setmana a Girona

Hi ha 482.000 textos en català i el quinzè aniversari serà al mes de març

L'edició en català de la Viquipèdia vol arribar al mig milió d'articles coincidint amb el quinzè aniversari de la creació de l'edició catalana d'aquesta enciclopèdia lliure a internet. Així ho va manifestar ahir el president d'Amical Wikimedia, Arnau Duran, durant la trobada anual que se celebra aquest cap de setmana a la Biblioteca Carles Rahola de Girona.

Un centenar de persones participen en la vuitena trobada de la Viquipèdia en català i Duran admet que “un dels objectius seria assolir els 500.000 articles abans d'acabar l'any, però veiem que serà molt complicat i un objectiu seria arribar-hi abans del març, quan farà quinze anys que es va crear la versió catalana”. Avui per avui la Viquipèdia en català té 482.000 articles i, per aquest motiu, es fa una crida als editors a continuar penjant textos per assolir la fita del mig milió d'articles.

Duran subratlla la important presència del català en el marc de la Wikipedia tenint en compte que “un idioma com l'espanyol té 1,2 milions d'articles malgrat ser molts més parlants i en anglès hi ha 5 milions d'articles”. La vitalitat de l'edició catalana ha situat la versió en la dissetena llengua més parlada a aquest projecte d'accés lliure al coneixement. El president d'Amical Wikimedia indica que ara per ara la comunitat catalana disposa d'uns 1.300 editors de textos en català, dels quals 400 pugen articles en llengua catalana de manera molt regular.

Vuitena a Girona

Per primer cop, la trobada anual catalana s'ha planificat en dues jornades. Ahir la trobada va permetre tenir conferències del químic Miquel Durant, l'advocat Josep Matas i el moment de Wikimedia, amb Àlex Hinojo. També hi va haver tallers de wikidata així com una viquimarató o Open Street Map. Per avui, s'han previst debats de temes vius sobre el multilingüisme, la traducció o millores a incorporar, entre altres temes d'interès als viquipedistes.

LA DATA

16.3.2001
És el dia
que oficialment es va crear la versió catalana de Viquipèdia, i l'any que ve arribarà als quinze anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia