Educació

València inicia els tràmits per a rebre les ajudes als llibres de text

Fins al pròxim 2 de febrer els tècnics municipals acudiran als diferents col·legis i instituts de la ciutat

Al llarg de tot el període es preveu arribar a les 68.000 sol·licituds

Des de l'Ajuntament s'ha contractat 29 persones que s'ocuparan d'efectuar la tramitació d'esta ajuda

La regidora d'Educació, María Oliver ha acudit este matí al col·legi Santa Teresa en les primeres hores de tramitació de l'ajuda Xarxa Llibres en la ciutat, que ha arrancat hui. La regidora ha estat parlant amb els pares, directiva i conserge del centre, i ha pogut comprovar l'absoluta normalitat en esta jornada, que dóna servici als centres dels districtes 1 i 2.

Des de primera hora del matí funcionaris de l'Ajuntament han acudit als centres dels districtes urbans 1 i 2 per a arreplegar les sol·licituds presentades per les famílies. La tònica general en els diferents centres és que cadascun ha establit els seus horaris d'atenció als pares, estructurat per cursos, per a evitar cues innecessàries.

De fet, tal com ha comprovat la regidora Oliver, la reacció està sent molt receptiva per part de mares i pares, que han agraït l'atenció personalitzada que ha oferit el Servici d'Educació de l'Ajuntament. Al llarg de tot el període es preveu arribar a les 68.000 sol·licituds.

Des de hui dijous, 7 de gener, i fins al pròxim 2 de febrer, els tècnics municipals acudiran als diferents col·legis i instituts de la ciutat. L'ordre d'atenció s'ha establit per districtes escolars (de l'1 al 19), i el nombre de funcionaris que acudix a cada centre és proporcional al nombre d'alumnes.

Per açò, des de l'Ajuntament s'ha contractat 29 persones que s'ocuparan d'efectuar la tramitació d'esta ajuda. Durant els primers dies estaran assistits per deu empleats del Servici d'Educació, que atendran i donaran resposta als dubtes i els imprevistos que puguen sorgir.

Pel que fa als pares d'alumnes empadronats a València, però que acudixen a centres escolars situats fora de la ciutat, s'ha definit un horari específic per a tramitar les seues sol·licituds, que serà en el Servici d'Educació, entre els dies 3 i 5 del pròxim mes de febrer.

De forma general, per a tots aquells pares i mares que no hagen pogut acudir a formalitzar la sol·licitud en el dia indicat, s'ha assenyalat també un període extra, entre el 8 i el 9 de febrer, per a fer efectiva la tramitació, que serà també en les dependències del Servici d'Educació.

El termini de resolució d'esta primera fase del procés és de tres mesos des de hui dijous, 7 de gener. La segona fase es pagarà en finalitzar el curs 2015/2016, previ lliurament dels llibres de text en bon estat, cessió que es realitzarà en cada centre educatiu.

L'acreditació d'esta segona fase està per determinar per part de la Conselleria i l'Ajuntament de València. Tal com ha recordat la regidora d'Educació, María Oliver, “la tramitació d'estes ajudes en l'Ajuntament de València suposa un gran esforç, tant econòmic com en la dotació de personal, i exigix un notable treball de planificació i implicació per part del Servici d'Educació”, donat, a més, l'ampli volum d'expedients a tramitar, un màxim de 68.000 sol·licituds.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia