Societat

Petició per impugnar el concurs de la Fira d'Abril

La Fundació Fecac, que el va perdre, al·lega incompatibilitats de tres membres de la mesa de contractació

La Fundació Fecac va sol·licitar ahir a l'Ajuntament de Barcelona i a l'empresa pública B:SM l'anul·lació del concurs per organitzar la Fira d'Abril, que va perdre en benefici de la Fecac. La fundació al·lega que tres dels set membres de la mesa de contractació van incórrer en incompatibilitats, ja que estan implicats en la demanda que la mateixa entitat va presentar contra B:SM per la rescissió del contracte amb la fundació precisament pel muntatge de la fira.

El recurs és l'últim episodi de la llarga batalla pel control del festival d'ençà de l'escissió al si de la Fecac, que d'ençà de la seva creació, el 1982, n'havia assumit l'organització. La guerra interna va acabar amb la marxa i la imputació de Francisco García Prieto, president de la federació des del principi, i amb una divisió entre la Fecac i la fundació inicialment creada com una extensió d'aquella. Fins al 2014, l'Ajuntament va imposar una fórmula de cohabitació i els dos ens van haver de compartir l'organització de la fira, però l'any passat va rescindir el contracte amb la fundació, i la federació la va muntar en solitari. Aquest any el consistori va optar per fer un concurs. Només s'hi van presentar dos aspirants, i el va guanyar la Fecac perquè va fer una oferta econòmica molt superior a la de la fundació.

Els tres membres de la mesa de contractació que la fundació vol impugnar són el director i la subdirectora de B:SM, Ignasi Armengol i Anna Xicoy, que exercien de vocals, i la secretària, Mercè Piñol, que consta com a advocada en el procés judicial obert per la rescissió del contracte a la fundació. L'Ajuntament es va limitar ahir a dir que “estudiarà” les al·legacions presentades.

Les terrasses de Blai, al contenciós

El Gremi de Restauració recorrerà contra l'ordenació de terrasses per als carrers Blai i Blesa (un és continuació de l'altre), al Poble-sec, que obliga els locals a retirar les taules a les 11 de la nit de diumenge a dijous i a les 12 divendres i dissabtes; és a dir, una hora abans que a la resta de la ciutat. El gremi portarà al contenciós l'ordenació, anunciada la setmana passada, tan bon punt es publiqui al BOP. Els restauradors al·leguen que l'Ajuntament els ha exclòs del procés participatiu i ha vulnerat “l'esperit i els canals” que preveu l'ordenança de terrasses per modificar els horaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia