Societat

Turisme

Experiències del món

Barcelona inaugura un renovat saló del turisme que estarà obert tot el cap de setmana

Tota l'oferta enogastronòmica del país i del món es pot tastar en un gran restaurant que, per primera vegada, s'obre fins a les 23.00 h

El conseller Baiget diu que Catalunya rebrà aquest any més de 18 milions de turistes estrangers

Open Camp obrirà
el juny vinent el primer
parc temàtic dedicat a l'esport a l'Estadi Olímpic

Conèixer el món, sobretot Catalunya, a través del paladar és el que es proposa a la zona de restauració del saló B-Travel, fins fa dos anys el Saló Internacional de Turisme de Catalunya, que ahir va obrir les portes al Palau 8 del recinte de Montjuïc i espera rebre multitud de visitants aquest cap de setmana.

L'enorme zona destinada a restauració, anomenada B-Delicious, va ser ahir de les més concorregudes perquè la gastronomia i el menjar i beure de tastets s'ha confirmat, un cop més, que és el que atreu més públic. Per això ahir a la nit l'espai va quedar obert al públic i van ser molts els qui van decidir quedar-s'hi a sopar. Alguns havien participat a les vuit del vespre en la classe magistral de cocteleria i una hora després, en un tast de caves. Després, al sopar, música amb DJ, i per acabar la nit estava programat Hits Internacionals & Gintònic. Els qui vulguin avui poden repetir l'experiència (fins a les 23 h), però que sàpiguen que a les vuit del vespre, en comptes d'una classe de còctels, hi trobaran un maridatge guiat de vins i formatges catalans. I qui es reservi per diumenge (estarà obert fins a les 19 h) a les tres del migdia hi trobarà un tast d'arrossos del delta de l'Ebre i per fer la digestió, a quarts de cinc, un tastet de ratafies catalanes.

A banda de l'experiència del menjar, el saló B-Travel posa a l'abast multitud de propostes per a la gent que vol viatjar, conèixer i, sobretot, tenir “experiències”, que és el que s'estila ara. Lluny o al costat de casa tot és possible i a tot tipus de preus. Al saló d'aquest any hi ha prop de dos-cents expositors catalans, de la resta de l'Estat i de diferents parts del món. Hi ha propostes per a tot, des de la possibilitat de fer un viatge en família fins a viatges d'aventures, estar-se en un hotel amb encant o en un hotel grandiós, recórrer vinyes i dormir entre oliveres. Tot és possible.

Una de les propostes més noves d'aquest any està relacionada amb els esports, molt a l'alça. En aquest cas, però, no es tracta d'esports d'aventura ni curses per la muntanya sinó d'esports que diàriament veiem a la televisió però que la gent normal no practica. La fa l'empresa Open Camp, que obrirà aquest mes de juny el primer parc temàtic del món dedicat a l'esport a l'Estadi Olímpic. “Del que es tracta és que la gent, que normalment no pot jugar en un camp de futbol o córrer en una pista d'atletisme o jugar a hoquei o a bàsquet, ho pugui fer”, expliquen a l'estand d'aquesta nova experiència. Ho podran fer en diverses instal·lacions de l'Anella Olímpica, l'estadi, el camp d'hoquei i el camp de beisbol, entre altres. Aquest cap de setmana, i amb motiu del B-Travel, els interessats ja poden pujar a l'estadi i convertir-se en futbolistes una estona.

Amb l'objectiu que la gent visqui intensament el viatge des del principi, que és quan l'està buscant, el B-Travel, a la zona Experiencie Area, ha organitzat més de seixanta activitats, moltes de les quals es faran en un escenari i seran demostracions de cultura tradicional de diferents països. Ahir a la tarda uns ballarins grecs ballaven sirtaki, però s'espera que per l'escenari s'hi vegin danses àrabs, de Tahití o l'Índia. També hi ha un photocall perquè qui vulgui es faci fotos de viatges sense sortir de Barcelona.

Bones expectatives per al país

A la inauguració del B-Travel hi va assistir ahir al matí el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, que va dir que és molt optimista en relació amb el turisme que vindrà a Catalunya: “Si les coses van com fins ara –va dir–, Catalunya rebrà aquest any més de divuit milions de turistes estrangers, que deixaran més de 16.000 milions d'euros, cosa que suposaria un nou rècord, tant de visitants com d'ingressos.” I hi va afegir que durant els dos primers mesos de l'any Catalunya ha rebut 1,7 milions de turistes estrangers, un 14 % més que en els mateixos mesos de l'any anterior, i els ingressos han augmentat un 15 %. Baiget també va destacar l'increment de la desestacionalització del turisme, ja que el 51% de la gent que ve a Catalunya ho
fa fora de temporada alta.

200
expositors
hi ha al B-Travel, el saló del turisme de Catalunya. Hi ha representades totes les comarques i grans ciutats catalanes, la resta de territoris de l'Estat i un munt de països dels cinc continents. S'hi venen experiències de tot tipus, des de viatges d'aventura fins a estades en família, culturals, esportives i gastronòmiques.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia