Societat

Colau garanteix que farà “el màxim possible” per garantir el dret a l'habitatge

L'alcaldessa de Barcelona denuncia “l'atreviment i l'arrogància” del govern espanyol en funcions per recórrer un llei aprovada per una àmplia majoria i amb milers de signatures de suport

L'Ajuntament aprova una llei que insta l'equip de govern a obeir la Llei 24/2015

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha garantit aquest divendres que l'Ajuntament farà “el màxim possible” per garantir el dret a l'habitatge malgrat el recurs anunciat pel govern espanyol contra la Llei 24/2015 d'emergència habitacional i pobresa energètica. Ha avançat que parlaran amb les entitats socials que van impulsar la llei i el consistori “seguirà utilitzant el màxim de les seves capacitats amb les eines disponibles”.

En declaracions als periodistes, Colau ha denunciat “l'atreviment, l'arrogància i la irresponsabilitat del govern espanyol en funcions”. “El que han fet no té nom”, ha denunciat. L'alcaldessa ha recordat que aquesta llei va ser aprovada per unanimitat i amb el suport de milers de signatures i una amplíssima mobilització social. “Que un govern en funcions s'atreveixi a recórrer i intentar paralitzar una llei aprovada amb tant consens i imprescindible per fer front a una de les pitjors problemàtiques que patim no té nom”, ha dit.

Precisament, el ple d'aquest divendres ha aprovat una proposició d'ERC que insta el consistori a obeir la Llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica, tot i que ho ha fet minuts abans de conèixer l'acord del Consell de Ministres de recòrrer-la.

El text ha tingut el suport, a més dels republicans, de BComú, CiU i CUP, mentre que PPC i C's l'han rebutjat. Aquests dos grups han argumentat la seva oposició pels dos punts que s'han afegit a la proposició a última hora, que estableixen que l'Ajuntament insti el govern espanyol a no presentar el recurs i, en cas de no aconseguir-ho, demanar al futur executiu que el retiri i que “deixi a les institucions catalanes exercir la seva sobirania”.

Els partits que han votat a favor de la mesura han apostat per aplicar la llei tot i que el TC la suspengui.

En aquest sentit, tot i que no ha concretat si desacatarà o no la impugnació, l'alcaldessa ha assegurat que parlarà amb les entitats socials i “exploraran el màxim” de les seves capacitats per garantir el dret a l'habitatge.

CiU ha protestat perquè Colau ha sortit del ple per fer declaracions a la premsa. L'alcaldessa ha respost que ella sempre intentar absentar-se el mínim imprescindible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia