Societat

societat

Barcelona recompta 941 persones dormint al carrer

L'Ajuntament xifrat en 1.973 més els ‘sense sostre' localitzats en allotjaments de diverses entitats socials o pensions

Uns 1.200 voluntaris han fet aquesta nit el recompte a la capital catalana, Badalona i Sant Adrià de Besòs

L'Ajuntament de Barcelona ha comptabilitzat 941 persones sense llar dormint a la via pública durant el Recompte 2016 d'aquesta passada matinada i 1.973 en equipaments municipals o de diverses entitats socials, pisos amb suport social o pensions, segons les dades provisionals del dispositiu. Es tracta de xifres superiors respecte el 2015, quan es van registrar 892 persones pernoctant al carrer i 1.672 en diverses tipologies d'allotjament. Per primer cop, el Recompte ha abastat tots els carrers de la ciutat, amb el desplegament de 216 grups de voluntaris -930 persones en total- i ha comptat amb la participació de la Guàrdia Urbana, Parcs i Jardins i altres serveis municipals, que han obtingut dades de les àrees de muntanya, parcs tancats i altres zones de més difícil accés.

Aquestes són, de moment, dades provisionals després de la iniciativa organitzada per la Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL), ja que els resultats definitius i la valoració del dispositiu els donarà a conèixer aquest dijous al matí la tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, i els portaveus de la XAPSLL, Jesús Ruiz i Tere Bermúdez.

Per districtes, s'han comptabilitzat 185 persones a Ciutat Vella, 220 persones al de l'Eixample, 144 persones de Sants-Montjuïc, 45 persones a Les Corts, 58 persones a Sarrià-Sant Gervasi, 46 persones a Gràcia, 30 persones a Horta-Guinardó, 30 persones a Nou Barris, 18 persones a Sant Andreu i 135 persones al de Sant Martí. A més, dins dels recintes de Parcs i Jardins s'han registrat 30 persones.

Voluntaris

Prop de 1.200 voluntaris han pentinat aquesta nit les ciutats de Barcelona, Badalona, i Sant Adrià de Besòs per tal de fer recompte de les persones sense llar que malviuen a les places i carrers. S'han mobilitzat uns 900 voluntaris a Barcelona, prop de 200 a Badalona i al voltant d'un centenar a Sant Adrià de Besòs. Es tracta d'un recompte quantitatiu que permeti fer una primera radiografia de la situació d'aquest col·lectiu a les ciutats. L'acció està coordinada pels respectius ajuntament amb nombroses entitats socials i del tercer sector, com Creu Roja, Càritas, Fundació Arrels, la Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar, així com altres entitats d'àmbit local. També està previst fer aquest mateix recompte a Girona però s'ha suspès per la pluja.

A Badalona el recompte s'ha engegat poc abans de la mitjanit. Fins a 182 persones repartides en disset grups s'han distribuïts pels diferents barris de la ciutat per recórrer carrer per carrer i plaça per plaça a la recerca de persones sense sostre. En poc més de dues hores s'ha enllestit l'acció i han localitzat 39 persones sense sostre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia