Societat

economia

40 paneres per als 40 anys de l'Exposició de Cireres

Sant Climent de Llobregat celebra aquest cap de setmana una festa que permetrà al visitant fer un passeig cronològic per la història de la mostra

Maig és mes de cireres, mes de collita, de tastar novament la dolçor vermella. Sant Climent de Llobregat –la primera vila de la comarca en extensió de cirerers plantats i en varietats–, celebra aquest cap de setmana l'Exposició de Cireres, que arriba a la 40a edició. Per celebrar l'aniversari hi haurà més d'una quarantena de paneres, dedicada cadascuna d'elles a un any concret de l'exposició, i que, en conjunt, permetran als visitants fer un passeig cronològic pels 40 anys de la mostra. A més, a la sala de Cal Marí es projectarà un muntatge audiovisual amb imatges dels 40 anys de la festa, que es podrà visitar durant l'horari d'obertura del recinte firal. Les cireres hi seran, com sempre, al mercat de pagès, acabades de collir i a punt per ser menjades, venudes pels mateixos pagesos.

La inauguració (dissabte, a les 11 h) anirà a càrrec de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i inclourà l'actuació de la coral La Vall i les corals infantils Estol i Diapasó, que interpretaran la sardana Per cireres, Sant Climent! Després, el seguici amb els gegants i el ball de gitanes. A banda d'això, l'exposició oferirà un munt d'activitats relacionades amb les cireres.

Més dades

21 i 22 de maig. Horari del recinte firal: dissabte, d'11 a 21 h i diumenge, de 10 a 21 hores

www.santclimentdellobregat.cat

1a Trobada de Gegants Cireraires

m.j.r.

Coincidint amb l'Exposició de Cireres, enguany s'ha organitzat la I Trobada de Gegants Cireraires de Catalunya, que reunirà fins a sis colles de gegants o capgrossos relacionats amb el món de la cirera: els gegants d'Arenys de Munt, els de Martorelles, el de l'escola Cirera de Mataró, els gegantons i capgrossos de la Cirera de Santa Coloma de Cervelló, els capgrossos de Llers i els de Sant Climent.

D'altra banda, l'any del seu 15è aniversari, la filla dels gegants de Sant Climent, la Llúcia, estrenarà nou vestuari, que la convertirà en una pagesa de finals del segle XIX. Serà el 17 de juny en el marc de la Gegantada. S'ha obert una campanya de micromecenatge per finançar-ho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia