Societat

Sis mesos de presó per a quatre pagesos per aldarulls a Reus

Quatre pagesos van ser condemnats ahir a sis mesos de presó cadascun i a pagar 100.000 euros de multa a sis agents dels Mossos d'Esquadra per prendre part en uns aldarulls que van tenir lloc durant una manifestació d'Unió de Pagesos el 24 d'octubre de 2009, a Reus.

El coordinador nacional del sindicat Unió de Pagesos, Joan Caball, va explicar a Reusdigital.cat que la condemna “és un acord” pel qual cadascun dels pagesos va acabar acceptant dos delictes amb el resultat de “tres mesos de presó per alteració de l'ordre públic i tres mesos més per desobediència a l'autoritat”.

“L'acord, amb tot, és econòmic i finalment puja a 100.000 euros, una quantitat molt alta per a Unió de Pagesos”, va lamentar. Caball va afirmar, d'altra banda, que “el sistema judicial és el que és” i va recordar que els condemnats “no van fer res que no haguessin fet en altres mobilitzacions similars”.

Tot i que a la manifestació tan sols van ser detinguts tres pagesos, finalment se'n van imputar quatre. Diverses persones es van aplegar ahir a les portes dels jutjats de Reus per mostrar el seu suport als quatre pagesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia