Societat

universitats

denúncia

El centre de recerca CREA es defensa

La UB porta a la fiscalia tres denúncies contra el grup, acusat de secta

Marta Soler, directora del Centre Especial de Recerca en Teories i Pràctiques Superadores de Desigualtats (CREA), va afirmar ahir que l'entitat torna a ser objecte d'una “campanya de difamació a les xarxes socials”, en què se l'acusa de “secta”, tal com va passar el 2004, quan van fer pública una investigació que “va destapar” l'assetjament sexual a les universitats catalanes i espanyoles.

La compareixença d'ahir també s'emmarca en la difusió que la Universitat de Barcelona (UB) va fer, el 6 de juny passat, de la denúncia de tres exintegrants del CREA contra els seus caps per presumptes comportaments de manipulació i invasió de la intimitat. La UB va exposar ahir, en un comunicat, que “no prejutja i només aplica el protocol de denúncies”. Amb tot, recorda que el 2004 ja es va dur a la fiscalia una denúncia contra el CREA, i aquest organisme va exigir mesures correctores i va arxivar el cas.

Soler va detallar que han denunciat les difamacions a internet contra el CREA, i segons el seu advocat, Albert Ramentol, els Mossos investiguen els autors, fins ara anònims, sota les ordres del jutjat d'instrucció número 12. Per la seva banda, Mar Joanpere, de la xarxa solidària de víctimes de violència de gènere, va alertar que “la UB estudia reincorporar un catedràtic que el 2013 va ser denunciat per catorze víctimes d'assetjament i la fiscalia va arxivar el cas perquè havia prescrit”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia