Salut

Salut

Els metges denuncien el col·lapse del sistema sanitari

La situació de precarietat afecta, segons el Col·legi de Metges, l'atenció primària, urgències i l'àmbit hospitalari

Demanen a Salut que resolgui el greuge pressupostari que afecta Tarragona

Els professionals de la salut de Tarragona han d'exercir la seva feina en unes condicions que “perjudiquen la salut dels ciutadans i dels metges”, segons denuncia el Col·legi de Metges de Tarragona (COMT), que destaca que el sistema sanitari es veu afectat per la càrrega assistencial per l'augment poblacional i de les patologies estacionals.

Els problemes es donen, segons el col·lectiu, en atenció primària i en el servei d'urgències i emergències. En el primer cas, indiquen que “ha augmentat exponencialment el nombre de visites i que s'hi està donant resposta amb menys recursos”: “Això suposa una sobrecàrrega de treball per al metge que complica extraordinàriament el desenvolupament de la seva tasca professional i comporta un augment del risc que es vegi afectada la seva salut personal”. El COMT exigeix, en un comunicat, que es contracti més personal sanitari.

En l'àmbit de les urgències i emergències, “el sistema està desbordat” i els metges “sovint han de tractar patologies que no els corresponen”: “El nombre de pacients es multiplica i els professionals no disposen de prou recursos per fer front als diferents casos.” A més, tal com ha denunciat en diverses ocasions aquest col·lectiu, el nou model de transport sanitari “és insuficient per atendre les urgències”.

La situació de precarietat també afecta un tercer àmbit: l'hospitalari i sociosanitari, en el qual “s'ha fet palès el descens de recursos mitjançant el tancament de llits i sales d'operacions, amb el consegüent creixement de les llistes d'espera”.

Pels metges, aquesta situació provoca “un deteriorament molt greu de la qualitat assistencial” i reclamen al Departament de Salut que elabori un pla de recursos específic per a cada nivell assistencial, que s'adapti a les necessitats del territori. També reclamen que es reinverteixi a les comarques tarragonines i es resolgui “el greuge pressupostari respecte a la resta de les demarcacions”.

Actes en defensa de la sanitat pública

El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona se suma a la denúncia del Col·legi de Metges i també a la feta pública per la secció sindical de la CGT de l'hospital Joan XXIII de Tarragona, en relació amb la supressió de personal d'infermeria i d'atenció a l'usuari, i al tancament de llits durant aquest mes d'agost. La plataforma ha convocat per al 6'octubre una “tancada de lluita” al Joan XXIII en defensa de l'hospital públic, i una manifestació a Tarragona, el 22 d'octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia