Societat

turisme

balanç

Els hotels de la costa voregen el 100% d'ocupació a l'agost

Aquests resultats confirmen la recuperació del sector després de la crisi

El creixement del turisme familiar i la inseguretat que ofereixen altres destinacions també han contribuït a fer augmentar la xifra de visitants

Els hotels del Maresme i el Garraf han assolit durant aquest agost una ocupació mitjana del 95%, una xifra “excel·lent” que el sector atribueix principalment al creixement del turisme familiar i a la inestabilitat política que viuen el nord d'Àfrica i països com ara Turquia, dues de les destinacions habituals més demanades pel turista europeu a l'estiu.

A Sitges, un dels principals reclams turístics de Catalunya, s'ha vorejat la plena ocupació durant tot el juliol i l'agost. De fet, alguns caps de setmana s'ha arribat al 100%, segons indica la regidoria de Turisme del municipi a l'Agència ACN. En tot cas, en espera que es comptabilitzin les xifres dels últims dies del mes –període en què, a més, se celebra la festa major–, les dades d'enguany són similars a les de l'estiu anterior, quan el sector hoteler ja va constatar un lleuger comportament a l'alça del turisme a Sitges.

Encara més positiu ha estat l'agost a la costa del Maresme, on s'ha registrat un increment de cinc punts de l'ocupació hotelera (del 90 al 95%) respecte al mateix mes de l'any passat. Es tracta, segons dades del gremi d'hostaleria de la comarca, de les millors xifres en molts anys. “La inseguretat en certes destinacions ha fet que sobretot francesos i italians s'hagin abocat de ple a la nostra zona turística”, explicava ahir a l'ACN el president del gremi, Jordi Noguera.

Un mes “fabulós”

Però, sens dubte, el sector que ha sortit més beneficiat de l'agost ha estat el dels càmpings de la costa –Garraf, Baix Llobregat i Maresme–, que han arribat al 100% d'ocupació. “Ha estat un mes fabulós”, afirma Francesc de Caballé, president de l'associació de càmpings de la demarcació. El bon temps ha estat clau per revertir les xifres del juliol, que van ser dolentes, amb ocupacions mitjanes del 60%. Els francesos, que han augmentat molt, seguits pels holandesos, alemanys, belgues i italians, han estat els visitants més habituals dels càmpings a la costa.

LES XIFRES

2
motius
expliquen l'augment d'ocupació hotelera: el repunt del turisme familiar i la inseguretat en altres destinacions.
40%
més
d'ocupació s'ha registrat a l'agost als càmpings de la costa barcelonina respecte al juliol.

Menys apartaments turístics

Els apartaments turístics de Barcelona no han acabat de triomfar a l'agost. Segons dades de la patronal d'aquest tipus d'establiments, Apartur, l'ocupació mitjana durant aquest mes ha estat del 85%, una xifra lleugerament inferior a la que es preveu que puguin assolir els hotels de la ciutat: 88%. El gremi d'hostalers, que estima que a la capital catalana hi ha al voltant de 400 establiments hotelers –més de 35.000 habitacions i 70.000 places–, facilitarà les dades definitives en les setmanes vinents.

Un altre dels sectors turístic de la demarcació que han sortit beneficiats de l'agost ha estat el de les cases rurals, que han registrat ocupacions d'entre el 70 i el 95%, mentre que el mateix mes de l'any passat la xifra es va situar al voltant del 70% de mitjana. Concretament, les setmanes centrals del mes han estat les millors i, fins i tot, en alguns punts de la geografia s'ha vorejat el ple absolut. Aquestes xifres han permès als hostalers compensar un juliol que van qualificar de ''fluix'' i en què les ocupacions se situaven entre el 50 i el 70%. L'exclusivitat i la privacitat que ofereixen aquest tipus d'allotjaments, o la possibilitat de visitar llocs de gran simbolisme com Montserrat són els principals reclams del turisme rural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia