Urbanisme

El ple de Blanes ajorna les sancions als càmpings

L'alcalde va decidir retirar el punt que preveia aprovar les sancions per infraccions urbanístiques perquè ICV-EUiA, la CUP i Batega van anunciar que abandonarien el ple en la votació

L'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, va decidir ahir deixar sobre la taula els dos punts del ple en què es preveia sancionar dos càmpings per infraccions il·legals urbanístiques greus davant la crispació generada en el debat, amb acusacions sobretot entre els grups d'ICV-EUiA, la CUP i Batega envers la gestió del govern. Aquests grups van anunciar que deixarien la sala durant la votació, i per aquest motiu el primer tinent d'alcalde, Quim Torrecillas, va proposar que el punt quedés sobre la taula. “Crec que és molt bo que se sàpiga qui vota a favor i qui en contra, no em sembla adequat ni just que abandoneu la sala davant d'un punt sancionador”, va dir el regidor.

Les sancions, incoades el setembre passat, són a la societat Xops SL com a promotora de l'ampliació del càmping El Pinar, feta il·legalment i constitutiva d'una infracció urbanística molt greu, i a la societat Càmping Bella Terra per l'ampliació il·legal i ús urbanístic continuat de càmping sense llicència i no legalitzable. La sanció al càmping El Pinar era de 103.030,20 euros, però com que va restaurar “la realitat física alterada” es redueix la sanció un 80% i, per tant, la sanció quedava en 25.755,06 euros. L'empresa, però, va procedir al pagament voluntari, i per tant va acabar pagant 20.604,05 euros. Es considera provat que a la finca del càmping s'hi van implantar cases prefabricades sense llicència urbanística i il·legalitzables, ja que segons el POUM la finca és en sòl no urbanitzable. En el cas del Bella Terra, la sanció imposada era la màxima, d'1,5 milions d'euros, però segons la proposta que es portava al ple, es podia reduir un 80% si, com en el cas anterior, restaura la realitat física il·legalment alterada abans que la resolució de l'expedient sigui ferma.

Davant l'anunci de l'alcalde que els punts de sanció es tornaran a portar al ple dijous vinent, el portaveu d'ICV-EUiA, Joan Salmerón, va dir que no aniran al ple si en la proposta del nou POUM “s'acaben regularitzant els canvis dels càmpings”. “Encara que digueu que són dues coses diferents, no ho són”, va dir. Per Salmerón, no pot ser que els càmpings “que han estat tant de temps gallejant al poble, se n'escapoleixin. Seria un avís als que creuen que poden passejar pel poble pensant que és seu”. La regidora d'Urbanisme, Pepa Celaya, va defensar que no van tenir temps de portar l'aprovació del POUM en el mateix ple i va dir que la intenció és fer-ho el mes vinent. “Si no portéssim les sancions al ple prescriurien i se'ns podria acusar de prevaricar; tenim l'obligació de votar-les, no sigueu covards”, va dir referint-se als grups que es van oposar al que qualificaven de “circ”. El portaveu de la CUP, Jaume Pujadas, va criticar la rebaixa substancial en una sanció a qui “durant aquests anys ha tret un gran benefici” de l'activitat il·legal de càmping. L'alcalde va qualificar la situació dels càmpings com a “alegal”, considerant que és un problema “arreu de Catalunya”, paraules que va criticar Jordi Urgell (Batega), que va reiterar que és una situació “il·legal”.

Hi ha un tercer càmping, el Blanc d'Eivissa, que també va ser sancionat, però els amos van portar el tema al jutjat i les sancions estan en suspens fins que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no dicti sentència, segons va informar Pepa Celaya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona