Urbanisme

L'Ajuntament de Tossa aprova fer un càmping de luxe a la zona de Mas Vilas

El ple va donar el vistiplau a la modificació del planejament urbanístic per canviar els usos de la zona, amb el vot contrari del grup de CiU, a l'oposició

L'Ajuntament de Tossa va aprovar inicialment ahir la modificació del planejament urbanístic per permetre els usos de càmping a Mas Vilas, una finca que hi ha a l'entrada del municipi per la GI-682, en uns terrenys just a l'altra banda de carretera del càmping Cala Llevadó.

Els terrenys comprenen un camp de futbol i la masia Mas Vilas, que està catalogada però presenta estat ruïnós i s'haurà de rehabilitar, segons va dir el regidor d'Urbanisme, Manu Mohedano. El ple del mes de juliol ja va fer l'aprovació inicial però Urbanisme no hi va donar el vistiplau perquè afectava parcialment un paratge especial d'interès natural (PEIN), i es va haver de reduir l'abast del càmping. L'aprovació va tenir el vot en contra de CiU, que no veia clars uns “abassegaments” de terra que s'han fet a la zona.

Segons va explicar Mohedano, la finca del càmping té una extensió de 29.811 m², i s'hi preveuen 162 unitats d'acampada, amb parcel·les de 90 m² “destinades a allotjament turístic de qualitat”. El regidor va recordar que els promotors ara han fet uns canvis que redueixen els espais afectats, i ara “s'ajusta als paràmetres que marca Urbanisme”. Pel que fa a l'abassegament de terres, Imma Colom va dir que “sembla que ara s'han aturat”, i que no se sap “d'on venen ni on van”, i que fins i tot constava una denúncia de l'ACA, tot i que de fa anys. “Hi ha un torrent, i cada dia l'esplanada és més grossa”, va dir. “Estem d'acord amb tot allò que porti a Tossa la gent que Tossa es mereix, però les coses s'han de fer ben fetes”, va concloure.

L'alcaldessa, Gisela Saladich, va voler aclarir que no es tracta “de cap moviment de terres extraordinari”, sinó que cada any, en compliment del pla de gestió forestal de les finques, els propietaris “procedeixen a la neteja i condicionament de camins per facilitar l'accés de bombers i el pas de persones, i es fa sota el control de responsables de gestió forestal de la Generalitat”. Amb tot, va explicar que des de l'Ajuntament “s'ha obert un expedient de control de la legalitat urbanística”, i hi va afegir: “El nostre tècnic es vol assegurar que ho facin tot correctament.”

LA XIFRA

29.811
metres quadrats
ocupen els terrenys del sector de Mas Vilas, on es preveu fer un càmping de luxe.

LA FRASE

Els promotors han reduït l'espai afectat i ara s'adapta als paràmetres que va marcar Urbanisme
Manu Mohedano
regidor d'urbanisme


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona