Urbanisme

municipal

procés participatiu

Malgrat ultima la consulta i hi destinarà 5.000 euros

El govern quadripartit garanteix que el resultat sobre l’àrea comercial de l’Escultor Clarà serà vinculant

La jornada es farà un dissabte del mes de juliol i es descarta el de l’última setmana

El govern de Malgrat de Mar –JxM, ERC, el PDeCAT i la CUP– es troba immers en el disseny de la consulta popular que decidirà si es desenvolupa, o no, l’àrea comercial a la zona de l’Escultor Clarà. Encara sense data oficial fixada, sí que es comencen a conèixer algunes dades. El primer tinent d’alcalde i regidor de Participació, Ramir Roger (ERC), explica que la votació presencial es farà un dissabte del mes de juliol, però que inicialment es descarta el de l’última setmana. “Estem treballant perquè uns quants dies abans també es pugui votar de forma anticipada i preveiem que s’habilitaran quatre espais arreu del municipi per facilitar la participació del major nombre de ciutadans”, comenta. Tot i això, Roger especifica que es crearà una comissió de seguiment de la consulta que serà l’òrgan que acabarà de concretar tots els aspectes. “Es farà arribar als malgratencs tota la informació disponible sobre el projecte i es concretaran els espais on els partits i les entitats registrades que ho hagin demanat puguin fer la campanya corresponent”, assenyala. El primer tinent d’alcalde, a més, assegura que el resultat de la votació serà vinculant “sigui quin sigui el percentatge de participació” i que l’equip de govern, malgrat que hi hagi discrepàncies entre els partits, “acatarà allò que hagi decidit la ciutadania”.

En el darrer ple, a més, ja es va aprovar la modificació de pressupost que permetrà sufragar les despeses de la consulta popular, que el govern xifra en 5.000 euros. “Ens estrenem en el món de les consultes, però estem convençuts que és una decisió encertada perquè el projecte de zona comercial condicionarà el futur del municipi”, indica.

La proposta de l’àrea comercial a tocar de la carretera N-II va ser anunciada per l’exalcalde Joan Mercader (PSC) pocs dies abans de la moció de censura que el va fer fora i inclou un Decathlon, tres supermercats, restaurants i una benzinera, i també una zona residencial amb 360 habitatges.

LA FRASE

El resultat de la consulta serà vinculant sigui quin sigui el percentatge de participació
Ramir Roger (ERC)
primer tinent d’alcalde i regidor de participació de malgrat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona