Infraestructures i serveis

Municipal

Reactiven la construcció del nou pavelló del Masnou

L’Ajuntament obre el període de licitació de l’obra després que els treballs faci prop d’un any que estan parats per les discrepàncies amb l’anterior empresa

L’actuació es vol reprendre a l’estiu i acabar-la la primavera del 2019

L’Ajuntament del Masnou vol reprendre la construcció del nou pavelló esportiu i l’ampliació de l’antic. Aquestes obres, que es van començar al 2015, fa prop d’un any que estan parades per les discrepàncies entre el consistori i l’empresa que va iniciar els treballs, Romero Gamero SAU. La firma va sol·licitar la suspensió de les obres, el novembre passat, al·legant desacords de caire tècnic i econòmic amb l’Ajuntament, i al desembre l’alcalde del municipi, Jaume Oliveras (ERC), va signar el decret d’inici de l’expedient de resolució del contracte.

Ara, l’Ajuntament ja ha publicat l’anunci de licitació de les obres, fet que representa el primer pas perquè es puguin materialitzar aquestes dependències esportives. D’aquesta manera, s’obre el període perquè les empreses interessades a concórrer en aquest concurs presentin la seva proposta amb data límit per al 5 de desembre. El pressupost d’execució del nou contracte, que inclou la redacció de la modificació del projecte i l’execució de l’obra, és d’1.415.000 d’euros. La voluntat del consistori és que, si tot va bé, els treballs es puguin tornar a reprendre amb vista a l’estiu que ve i que s’enllesteixin la primavera del 2019.

Tal com va recordar l’alcalde, en el moment de la paralització dels treballs “l’obra estava feta gairebé en un 50%”, per la qual cosa es va abonar a l’antiga firma responsable la quantitat d’uns 758.000 euros. Oliveras també va assenyalar que durant tot aquest any “s’ha hagut de refer el projecte i adequar-lo a la realitat”. “Ara s’ha fet un plantejament realista i esperem que s’acompleixi”, va reiterar l’alcalde, que va assenyalar que “no es vol fer cap pas en fals”. Oliveras va puntualitzar que aquest import de licitació “només inclou la part de l’obra”, i va comentar que l’equipament de les instal·lacions esportives, com les grades o les porteries, entre d’altres, “tindran destinada una partida econòmica a banda”. El nou edifici del pavelló poliesportiu està previst que tingui una superfície d’uns 2.663 m², i una de les característiques del projecte és que s’aconsegueix un accés comú a totes les instal·lacions esportives municipals mitjançant un vestíbul general únic que possibiliti el control d’accés als pavellons esportius, els vestidors, la piscina, la cafeteria i tota la resta d’espais.

LA XIFRA

1,4
milions
d’euros és el pressupost d’execució per al nou contracte per reprendre les obres del pavelló del Masnou.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia