Urbanisme

Restauraran la ‘Pepita’ de Rebull a Sant Feliu

Ahir van tallar al trànsit l’àmbit de Rius i Calvet i els oms seran trasplantats a Sant Pol

Les obres de reforma del passeig de Rius i Calvet de Sant Feliu de Guíxols s’acceleren a partir d’aquesta setmana, un cop acabades les rues del carnaval. Ahir al matí, com estava previst, es va tallar al trànsit el vial, i ja han buidat d’aigua el petit estany que envolta l’escultura La Costa Brava, del reusenc Joan Rebull, coneguda popularment pels ganxons com la senyora Pepita. L’alcalde, Carles Motas, ha explicat a Ràdio Sant Feliu que la figura de marbre –rèplica de l’original, que està exposada al Museu Maricel de Sitges– serà restaurada. Presenta diversos desperfectes a conseqüència del pas del temps i les bretolades, com ara una cama seccionada i un braç esquerdat, i li falten fragments del rostre.

El regidor d’Urbanisme i Obres, Josep Saballs, explicava ahir que el pressupost de l’obra inclou la recuperació de l’estàtua, i encara que no està totalment decidit el seu emplaçament futur, l’edil avança que una de les opcions és mantenir-la a la mateixa placeta Ferran Agulló, tot i que prescindint de l’estany.

Pel que fa als quinze oms de la vorera, alguns d’una edat i gruix considerables, seran reubicats en altres zones verdes, i la majoria es miraran de trasplantar al parc de les Dunes de la platja de Sant Pol. Finalment, l’empresa abordarà conjuntament els treballs d’ampliació del col·lector de la riera del Monestir, i l’aturada estival, si el pla d’actuació previst es pot complir, podria avançar-se a mitjan maig per recuperar provisionalment el pas de vianants –que es garantirà sempre– i vehicles fins a la tardor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia