Administracions

parlament

correbous

El Parlament barra el pas a la celebració de vaquetes a Torroella de Montgrí

El ple del pressupost va aprovar ahir per 45 vots a favor, 44 en contra i 42 abstencions l'esmena que demanava sortir de l'annex de la llei de correbous

El ple del Parlament de Catalunya va aprovar ahir per un ajustat resultat una esmena en què es demana que Torroella de Montgrí es retiri de l'annex de la llei de correbous, condició indispensable per poder demanar l'autorització. La divisió a les files de Junts pel Sí – manifestada pel PDeCAT i alguns independents en una comissió – s'ha mantingut fins al final. Però, finalment, el resultat parla per si mateix: 45 vots a favor de l'esmena, 44 en contra i 42 abstencions. Roses i Olot també han quedat fora de la llei, perquè en aquests pobles, es veu, no hi havia “conflicte social”.

Pel que fa a la votació els diputats contraris a les vaquetes han estat els d'ERC, CSQP, la CUP i alguns independents, com ara Anna Caula, Lluís Llach, Carmina Castellví i Montserrat Palau. En canvi han votat a favor de la seva continuïtat els diputats del PDeCAT, Demòcrates i el PP. Les abstencions han vingut pels diputats del PSC i Ciutadans i algun independent, com ara Germà Bel.

La votació va arribar finalment, però no va ser fàcil. Si en la comissió el PDeCAT volia mantenir les vaquetes, ahir pretenia retirar i no votar l'esmena, fet que va provocar una topada pujada de to amb ERC.

Satisfacció del govern

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí (ERC-Junts), es va mostrar ahir satisfet i va reiterar: “No tenia cap dubte que el nostre Parlament faria cas de la voluntat d'un poble expressada en un acord de ple.” Rufí va remarcar que es tanca una etapa d'acord amb el signe dels nous temps. A més, Rufí també es va mostrar doblement satisfet atesa la seva “doble condició d'alcalde però també veterinari”.

LA FRASE

No tenia cap dubte que el Parlament faria cas de la voluntat d'un poble expressada en un acord de ple
Josep Mari Rufí
alcalde de torroella de montgrí

LA XIFRA

45
vots
a favor va tenir l'esmena per retirar Torroella de l'annex, amb 44 vots en contra i 42 abstencions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia