Administracions

tribunals

guerra de símbols

Un jutge obliga Badalona a posar la foto del rei

El govern local, que la va retirar del saló de plens, hi recorrerà en contra

El jutjat contenciós administratiu número 9 de Barcelona obliga l’Ajuntament de Badalona a col·locar una foto del rei Felip VI al saló de plens, lloc del qual va desaparèixer misteriosament el desembre del 2015. El magistrat estima d’aquesta manera la demanda que va presentar la delegació del govern espanyol a Catalunya, les mateixes passes que ha fet a tots els municipis catalans que han deixat d’exhibir la foto del monarca.

El govern de Badalona (Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA) ja va argumentar en el seu dia que la decisió estava emparada pel reglament orgànic municipal (ROM). El jutge, però, dona la raó al PP i ara obliga el consistori a exhibir la imatge del rei “en un lloc preferent i d’honor del saló de plens, havent de ser de la mida que és habitual per a aquesta ubicació i exigida per la norma”. El jutge no imposa costes a cap de les parts. El tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Badalona, Jose Téllez, ja ha anunciat que de moment el saló de plens continuarà sense la presència del monarca atès que l’Ajuntament recorrerà contra la sentència. El popular Juan Fernández, per la seva banda, ha celebrat que “la justícia hagi demostrat que ni l’alcaldessa ni ningú estan per sobre de la llei”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia