Administracions

Girona habilita el Mercadal per als sensesostre

A partir de dilluns l’Espai Cívic a la plaça Jordi de Sant Jordi serà menjador social per descongestionar la Sopa

S’hi podrà servir dinar a un major nombre de persones

Girona afronta la segona setmana de confinament destinant equipaments municipals als més vulnerables. Així, l’Ajuntament habilitarà, a partir de dilluns, el menjador per a la gent gran de l’Espai Cívic del Mercadal, a la plaça Jordi de Sant Jordi, com a menjador social per a les persones sense sostre. D’aquesta manera es vol descongestionar el servei de la Sopa, on els últims dies han arribat més usuaris, i es podrà servir el dinar a un major nombre de persones sense llar, en diversos torns i ampliant les mesures de prevenció contra el coronavirus. Segons explica l’Ajuntament de Girona en un comunicat, els usuaris i usuàries que facin ús del centre del Mercadal vindran derivats exclusivament per la Sopa, i podran dinar allà mateix, a banda d’emportar-se també el sopar.

Crida a material

També s’està treballant a preparar el pavelló municipal de Palau II per a les persones sense sostre. En aquest sentit, l’Ajuntament reitera la crida a empreses o particulars que puguin cedir material de llit com llençols, mantes i coixins perquè estiguin disponibles quan el pavelló entri en servei. Algunes persones ja han fet donatiu, i qui pugui oferir més material s’ha d’adreçar al telèfon d’atenció ciutadana 972 419 010.

Neteja

L’alcaldessa ha encarregat un seguiment dels diversos comerços i supermercats que estan oberts aquests dies ja que ofereixen productes bàsics d’abastament, i una intensificació de la seguretat i la neteja als voltants. Quant a la neteja, des del comitè de l’empresa Girona Més Neta van reclamar, a través d’un comunicat, un pla de contingència per als serveis essencials de la ciutat. Remarquen que no defugen la seva funció sinó que demanen una “racionalització dels torns per preservar la plantilla i mantenir-la en actiu, sense exposar-la de forma innecessària”. Des de Girona Més Neta agraeixen als gironins el suport i col·laboració. Per altra banda, divendres, la Policia Municipal de Girona i els Mossos van sancionar 96 persones que eren al carrer sense justificació o bé estaven en grup.

Beques menjador

L’Ajuntament també treballa en l’establiment del sistema per repartir, a partir de dilluns, les targetes de les beques menjador. Des de l’Escola Municipal de Música, el professorat continua treballant amb l’alumnat telemàticament per avançar tant com sigui possible en la programació del curs. Es mantenen els projectes previstos per a final de curs, i s’han preparat activitats per fer a casa.

LA XIFRA

96
sancions
es van imposar divendres a persones que estaven al carrer sense justificació

Preparant també el pavelló de Palau 2

FOTO DE PROTECCIÓ CIVIL GIRONA

També es treballa en la preparació del pavelló municipal de Palau II per, de cara a la setmana vinent, habilitar-lo també com un espai per a les persones sense sostre, on podran fer el confinament amb totes les mesures imprescindibles d’higiene i alimentació que es requereix per fer front al coronavirus. Voluntaris de Protecció Civil ja han estat prenent mides a l’equipament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona