Administracions

Temps de tapar forats

Queden encara obres importants per fer, com ara la reparació de la potabilitzadora de Torroella o el passeig de Llafranc

Ajuntaments com el de Sant Feliu critiquen la manca de resposta de les administracions

Al Baix Empordà queda pendent la reparació de la potabilitzadora de Torroella de Montgrí –funciona manualment–, per 900.000 euros; el passeig Francesc de Blanes, a Llafranc, per uns 800.000 euros; el moll de pedra de Sant Feliu de Guíxols, per 430.000 euros, i cinc trams del camí de ronda. Aquests, a grans trets, són els treballs que han quedat pendents. El temporal també va trencar el dic d’abric del port Marina de Palamós, la mota del Daró a Torroella i el passeig a Platja d’Aro, ja reparats. Mentre que alcaldes com ara el de Calonge valoren la predisposició de Costes, altres com el de Sant Feliu se senten atrapats per una desatenció de les administracions, que els obliga a actuar, avançant diners.

A Calonge i Sant Antoni el temporal va afectar el passeig i els espigons. De moment, Costes de l’Estat ha portat a terme la major part de les actuacions de reparació dels danys. Els dos punts principals d’actuació han estat la reparació de l’esvoranc que el temporal va provocar al passeig, i la de les puntes dels espigons en forma de T, que van quedar malmeses. Ara ja s’han començat els treballs de reparació del mirador del carrer Empordà. Per altra banda, l’Ajuntament ha treballat per solucionar les afectacions a la sorra, amb treballs de moviments de sorra i l’obertura de la riera per permetre que desemboqui. Tot i això, caldrà fer més actuacions a la sorra, que l’Ajuntament té previst portar a terme, però que suposaran un cost que no estava previst. L’Ajuntament també té previst actuar ben aviat al camí de ronda, que en alguns punts es va veure afectat pel temporal.

L’alcalde, Jordi Soler, valora positivament la predisposició de Costes, que ha atès la major part de les peticions que li han fet. “Entenem que el temporal va causar danys molt greus a tota la costa i que difícilment es podien atendre totes les afectacions que hi ha hagut al litoral. Tot i això, agraïm la resposta que hem rebut de Costes i estem convençuts que podrem seguir col·laborant estretament”, destaca Soler.

Platja d’Aro es va endur la major partida de Costes a la demarcació: prop d’un milió per refer 550 metres del passeig a condició de fer-lo enrere entre 5 i 7 metres, i amb un mur de rocalla subterrani que ja s’ha enllestit.

A Sant Feliu de Guíxols, els dies de continus impactes de les onades van escapçar el mirador del moll de pedra, a Rius i Calvet, un any després de la seva construcció, i van afectar la punta del dic de recer del port, on es va haver de tornar a posar a lloc la balisa-far, una estructura d’obra descalçada de la base i desplaçada diversos metres. Ports de la Generalitat hi va invertir 1,7 milions, amb 424 blocs de formigó nous. I l’Ajuntament vol reparar aquesta primavera el moll de pedra, reforçat, amb un pressupost de 430.000 euros. Josep Saballs, regidor d’Urbanisme, es mostra decebut per la manca de resposta de les administracions, primer de l’Estat i després de la Generalitat, si bé remarca en positiu els treballs de Ports de la Generalitat.

A Torroella, l’alcalde, Jordi Colomí, reclama més solidaritat per netejar les lleres dels rius, que van portant troncs fins a la Gola del Ter i no donen treva a les taques de neteja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona