Administracions

Garraf

El deute de Vilanova gairebé dobla el seu pressupost

El nou govern local de CiU va fer públic ahir que l'Ajuntament té un deute de 122,4 milions, quan el pressupost anual arriba als 68,9

Demanaran el concurs de creditors per a l'empresa municipal

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, amb el govern al complet (CiU), es va esforçar ahir al matí a donar “un missatge de tranquil·litat i confiança”, i va qualificar la situació financera de l'Ajuntament vilanoví només de “complicada”. “No volem crear alarma ni buscar culpables ni comparar-nos amb altres ajuntaments; només volem tenir clara la situació i buscar solucions”, deia. Feia mesos, quan era a l'oposició, s'havia queixat enèrgicament de la política d'increment del deute municipal i de les estratègies virtuals que feia el tripartit vilanoví (el PSC-ERC i ICV) per intentar quadrar els números del pressupost.

L'esforç de contenció d'ahir tenia, sens dubte, la intenció de parar el cop i començar a recuperar la imatge “deteriorada” que té l'Ajuntament. Minuts abans, l'alcaldessa i el regidor d'Hisenda, Miquel Àngel Gargallo, havien donat a conèixer els números vermells en què es troben les arques locals. Segons l'informe d'Intervenció, l'Ajuntament, amb un pressupost de 68,9 milions d'euros, té un deute total de 112,4 milions, dels quals destaquen els 12,9 que fins i tot no figuren dins del pressupost de l'ens local –que es van fer servir per pagar algunes infraestructures, com ara el nou auditori municipal, i diverses factures.

Pla de xoc

Lloveras i Gargallo van anunciar ahir que l'Ajuntament ja ha iniciat un pla de xoc per intentar redreçar la situació i “afrontar l'elevada despesa i la falta de liquiditat de tresoreria que té l'Ajuntament fins a final d'any”. A més de la reducció de prop de 400.000 euros dels costos del govern, la finalització dels lloguers municipals (al voltant dels 300.000 euros) dels serveis repartits per la vila, i la concertació d'un crèdit de 2,7 milions a l'ICO per pagar factures i proveïdors i no cobrir baixes, jubilacions i excedències, hi ha una decisió que, malgrat que no agrada al govern, s'ha hagut de prendre “per donar empara legal a l'Ajuntament”. El govern ha iniciat els tràmits previs per demanar concurs de creditors per a l'empresa municipal PIVSAM, que gestiona la inversió pública. Gargallo va revelar ahir que la societat, amb un deute de 27,5 milions d'euros, es troba en situació real d'“insolvència” i ha rebut darrerament “burofaxos agressius” que anuncien “demandes de tot tipus” si no s'abona el que es deu. Hi ha proveïdors que fa nou mesos que no cobren.

9
mesos
tarden alguns proveïdors ara a cobrar de l'Ajuntament de la capital del Garraf.
112,4
milions
de deute té l'ens. CiU denuncia que hi ha 12,9 milions de deute que no es van pressupostar.

Igualada concreta la demanda d'ajuda a l'ICO

L'Ajuntament d'Igualada va concretar ahir la demanda d'un crèdit d'1,6 milions d'euros a l'ICO per afrontar els deutes amb els proveïdors. La sol·licitud s'aprovarà en un ple la setmana que ve.

Moià aconsegueix pagar el 85% de les nòmines del mes d'agost

L'Ajuntament de Moià, Dionís Guiteras, va anunciar ahir que el consistori ha pogut afrontar el pagament del “85% de les nòmines” dels treballadors municipals. Els sous s'han pogut pagar gràcies al fet que Governació ha pagat unes subvencions pendents i a l'abonament de dues bestretes de la Diputació de Barcelona. Segons Guiteras, “això és un pedaç a la situació econòmica del consistori”, el primer del país declarat en fallida tècnica.

Sitges ja no té diners per a Cultura, Seguretat i Via Pública

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú no és l'únic del Garraf que haurà de fer un pla de sanejament. El seu veí, Sitges, amb un govern quadripartit (CiU, el PP, SGI i NH), ja ha fet públic que l'anterior govern va deixar un deute de 65 milions i que ja no té diners per a Cultura, Seguretat i Via Pública. El govern ha iniciat també un pla de xoc per afrontar pagaments, però no són tan optimistes com a Vilanova. Diuen que serà difícil pagar a l'octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona