Administracions

Igualada confia a sortir de la tutela financera aquest any

L'alcalde, Marc Castells, es mostra optimista per situar el deute viu per sota del 75% dels ingressos corrents

L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, espera que l'Ajuntament de la ciutat surti de la tutela financera de la Generalitat abans que acabi aquest 2016. Així ho va explicar en el darrer ple municipal, que va tenir lloc aquesta setmana i en què es van aprovar els comptes generals de l'exercici 2015.

Castells va destacar “la millora de la salut financera” del consistori en els últims anys, fet que ha permès reduir el deute (a final del 2015 el total consolidat era de 44,4 milions d'euros). D'aquesta manera, s'espera que el deute financer baixi del 75% aquest 2016, cosa que permetria sortir de la tutela del govern català i del pla d'ajust. “Aquesta situació genera una paperassa i obliga a retre comptes, fet que per a nosaltres no és una bona notícia”, va dir Castells. Segons la llei 17/2012, un cop se surti d'aquesta tutela, el consistori podrà demanar noves operacions de crèdit sense la supervisió i el permís de l'administració catalana.

En aquest sentit, l'alcalde va explicar: “Si la Generalitat ens pagués el que ens deu, milloraríem encara més”; tot i això, va assegurar que són “comprensius” amb el govern català a causa de la seva delicada situació.

Des de l'oposició, Josep Maria Palau (ERC) va puntualitzar: “Estem anant bé, però gràcies a un esforç col·lectiu de tots els igualadins”, i va destacar la reducció de la inversió pública i l'augment de la tributació. A més, va comentar: “Estem utilitzant el finançament a curt més enllà del que ens deu la Generalitat” i, per tant, la gestió “és millorable en alguns aspectes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.