Serveis

Els veïns de Blanes fan 700 propostes per als seus barris

L'Ajuntament ha tancat el procés de recollida de projectes i en valorarà la viabilitat econòmica i tècnica

L'Ajuntament de Blanes ja ha tancat el procés de recollida de propostes dels veïns als pressupostos participats per barris. Sumant totes les paperetes omplertes i els missatges que han fet arribar per altres vies, els veïns han fet arribar al consistori fins a 700 propostes sobre com invertir la partida de diners assignada a la seva zona. La ciutat es va distribuir en sis zones, amb quantitats per destinar-hi que van dels 51.250 als 54.250 euros.

Un cop llegides totes les propostes, s'han descartat les que, atesa la seva envergadura, no podien adaptar-se al pressupost designat, o bé no eren de competència municipal. Finalment, han estat seleccionades entre tres i quatre propostes per a cada zona. Aquest procés de selecció, que tot just es va acabar dimecres, l'han encapçalat els membres de les diferents entitats veïnals, veïns dels barris i el departament de Participació Ciutadana de l'Ajuntament.

Dels sis districtes en què s'ha estructurat la delimitació geogràfica de Blanes, la més activa ha estat la zona 6, que engloba els barris de La Pedrera-Carretera de Lloret, Mas Enlaire i Mont Ferrant. Aquí hi ha hagut fins a 250 propostes. La majoria de propostes que s'han seleccionat tenen a veure amb millores relacionades amb espais públics, com ara parcs infantils i zones verdes. També n'hi ha que demanen la instal·lació d'elements de mobiliari i esbarjo urbà, o bé reforçar la seguretat quant a circulació. La proposta estel·lar que ha aparegut a gairebé totes les zones ha estat la instal·lació d'un pipicà o d'un parc per a gossos, si bé sovint no era una de les que tenia un suport massiu. Ara, els tècnics municipals valoraran si aquestes propostes d'inversions són viables econòmicament i tècnica. Després caldrà fer una reunió valorativa amb les associacions de veïns i els representants dels grups polítics municipals, i se sotmetran a la votació de tota la ciutadania les propostes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia