Administracions

Els tràmits telemàtics, font d'estalvi al Bages

El recompte anual constata que els deu ajuntaments que més ús n'han fet han estalviat prop de mig milió d'euros

El Bages ha calculat en 427.000 euros l'estalvi que han aconseguit els deu municipis que durant el 2016 més ús han fet de l'administració electrònica. La dada es va donar a conèixer durant la jornada sobre administració electrònica convocada pel Consell Comarcal, en la qual també va participar el Consorci d'Administració Oberta de Catalunya. L'objectiu, segons van explicar, és “facilitar informació jurídica i tecnològica als municipis perquè coneguin les noves lleis de procediment administratiu i puguin valorar l'estat de l'administració electrònica al seu municipi i el nivell d'adaptació a la normativa”.

La sessió va posar de manifest que la majoria d'ajuntaments “tenen disponibles les eines per poder disposar de serveis telemàtics, però s'observa que encara hi ha dificultats per consolidar-ne l'ús com a eina habitual de treball”.

Durant la jornada es va constatar que on es detecten més mancances d'ús són en les eines de gestió d'expedients acompanyades d'una metodologia de treball comuna entre totes les administracions; als taulers electrònics d'anuncis i edictes, i en les notificacions electròniques. En canvi, l'ús de l'administració electrònica està molt més consolidat en el perfil del contractant o en la factura electrònica.

Els pobles que més ús en van fer són Manresa, Sant Fruitós de Bages, Artés, Navarcles, Sant Vicenç de Castellet, Sant Joan de Vilatorrada, Santpedor, Sallent, Cardona i Avinyó.

LA FRASE

La majoria d'ajuntaments tenen les eines, però cal consolidar-ne més l'ús habitual
Consorci d'Administració Oberta de Catalunya


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia