Infraestructures i serveis

infraestructures

Foment crearà la figura d'un coordinador tècnic per al Corredor Mediterrani

Tindrà capacitat de decisió i d'interlocució directa amb els governs per on ha de transcórrer aquesta infraestructura

El Ministre ha visitat les obres del tercer fil a València i ha rebut de mans del president Puig l'agenda valenciana d'infraestructures

Visitarà Catalunya el 4 de gener

El ministre de Foment Iñigo de la Serna ha anunciat aquest dimecres a València que el seu ministeri crearà la figura d'un coordinador tècnic per al Corredor Mediterrani amb presència, capacitat de decisió i d'interlocució directa amb els governs per on ha de transcórrer aquesta infraestructura. De la Serna ha fet aquest anunci després de la reunió que ha mantingut amb el president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig. El ministre ha dit que la seva pretensió és que aquest coordinador sigui nomenat el més aviat que sigui possible i que treballa amb el secretari d'Estat d'infraestructures i amb el president d'ADIF per determinar quin és el rang que ha de tenir. De la Serna ha indicat que vol que sigui una persona “amb dedicació exclusiva” perquè sigui “el cap visible de la infraestructura” per demanar informació sobre com s'està actuant en un tram en concret. Aquesta era una de les velles reivindicacions del govern com de la Generalitat Valenciana, tal i com ha reconegut el president Ximo Puig, que ha celebrat que es prengui en consideració la demanda i ha demanat que aquest mecanisme de comunicació es posi en marxa el més aviat possible.

Durant la reunió, Puig ha lliurat al ministre una agenda valenciana d'infraestructures que entre altres actuacions demana prioritzar el Corredor Mediterrani, la millora del servei de Rodalies i l'alliberament del peatge de l'AP7 l'any 2019. El cap del Consell ha agraït el “tarannà” del ministre i ha demanat desblocar les inversions en matèria d'infraestructures per millorar la situació econòmica valenciana.

En la compareixença conjunta, el ministre De la Serna ha assenyalat que “una de les nostres prioritats màximes” és el Corredor Mediterrani i ha dit que té diversos trams amb diversos graus d'execucions “però tots en execució”. El ministre ha manifestat la seva voluntat d'accelerar els terminis i fer passes endavant perquè sigui una realitat, després d'un any de govern en funcions. Sobre la figura del coordinador tècnic ha volgut remarcar que el fet que no hi hagi existit fins ara “no significa que les nostres portes no hagin estat obertes i com han estat amb la ministra Pastor, que ha estat una extraordinària ministra de Foment”. De la Serna ha indicat que ha volgut fer un pas més enllà a petició del sector empresarial i del govern.

Sense terminis

Preguntat sobre els terminis, el ministre no ha volgut donar una data concreta per a la finalització de cap tram del Corredor Mediterrani. De la Serna ha volgut ser prudent i ha indicat que no es voldria “haver de menjar les meves pròpies paraules” en futures visites. El responsable estatal d'infraestructures ha dit que donarà terminis quan els tingui per “no restar credibilitat al projecte” però ha garantit que hi ha “dedicació plena” per part del seu ministeri.

Catalunya, al gener

Preguntat sobre quan preveu realitzat la seva primera visita institucional a Catalunya, el ministre de Foment Iñigo de la Serna ha indicat que treballa en una data pròxima al 4 de gener. De la Serna ha dit que està intentat atendre totes les visites institucional i ha manifestat que hi ha una “lògica ansietat” per part de les institucions de traslladar els assumptes d'interès de cada territori després d'un any de govern en funcions i que treballa amb la Generalitat per a una visita el més aviat possible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia