Infraestructures i serveis

política catalana

El Parlament insta la creació de l'ATM de l'Ebre

La comissió de Territori del Parlament ha aprovat una resolució que insta el govern català a crear de manera immediata l'Autoritat Territorial de Mobilitat (ATM) de les Terres de l'Ebre o qualsevol altre organisme que tingui les mateixes atribucions i competències en aquest àmbit territorial. La creació de l'ATM és una de les reivindicacions de la plataforma Trens Dignes per tal que les decisions en matèria de mobilitat s'adopten al territori i siguen vinculants. També el Consell Comarcal del Montsià i el Síndic de Greuges han avalat aquesta demanda de Trens Dignes.

La resolució, que va ser presentada per Catalunya Sí que es Pot, també planteja la necessitat que en els pròxims tres mesos es revise el pla director de mobilitat de les Terres de l'Ebre i s'implementen les mesures necessàries per a la millora tarifària dels serveis de transport fins a aconseguir la integració tarifària.

En l'exposició de motius de la resolució aprovada es reconeix que la intermodalitat és “nul·la” a l'Ebre, on no hi ha una aposta clara pel ferrocarril com a mitjà de transport troncal, deixant els autobusos per oferir un servei de capil·laritat, una opció més sostenible i d'acord amb les mesures de mitigació del canvi climàtic, segons Catalunya Sí que es Pot. Les línies R15 i R16 són les més impuntuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia