Urbanisme

municipal

pressupostos

Salou presenta un PAM amb més de 30 milions en inversions de futur

El pla d'actuació municipal (PAM) preveu 71 inversions

El nou camp de futbol, la remodelació de l'avinguda Carles Buigas i la biblioteca en són algunes

L'alcalde de Salou, Pere Granados (CiU), i el regidor de Gestió Econòmica, Toni Brull (PSC), van presentar ahir el pla d'actuació municipal (PAM), que marcarà el full de ruta del municipi en els pròxims anys. El document recull 71 inversions en sis eixos estratègics que superen els 30 milions d'euros, dels quals el consistori n'aportarà fins a 15 milions.

Granados va destacar que el PAM “recull un model i un projecte de ciutat que pretén millorar la vida de les persones”. En matèria d'infraestructures, destaquen la remodelació de l'avinguda Carles Buigas i l'adequació de la millora de la carretera del Far, a la qual destinaran 2 milions. Brull va explicar que cada proposta està valorada “amb recursos propis o compromesos amb altres administracions”, com ara la canalització i el desviament del barranc de Barenys. L'alcalde també va ressaltar la importància que tindrà des del punt de vista turístic i mediambiental la recuperació del camí de ronda, amb una partida inicial de 200.000 euros i pendent d'una aportació de l'Estat.

Quant a equipaments, es farà la remodelació del mercat municipal, amb un milió d'euros, supeditada a la incorporació d'un centre comercial integrat. També es construirà un camp de futbol annex a l'actual –saturat per la demanda– i una nova biblioteca –valorada en 3 milions– prop del centre de formació Atenea, per satisfer l'increment del nombre d'usuaris. La nova estació de tren i bus, amb 2,5 milions, i la urbanització i el manteniment de carrers i espais públics, amb 4,5 milions, completen les inversions més notòries.

LA XIFRA

15
milions
destinarà l'Ajuntament de Salou a les inversions del PAM, a banda d'ajuts d'altres institucions.

LA FRASE

El PAM recull un model i un projecte de ciutat que pretén millorar la vida de les persones
Pere Granados
Alcalde de salou

Emprius Nord, el sector clau del nou Salou

El PAM preveu com a nova zona de desenvolupament econòmic el sector 04-Emprius Nord, que estarà format per la ciutat esportiva, la zona comercial i hotelera, i el parc de negocis. L'alcalde, Pere Granados, va confirmar l'interès de diverses empreses per instal·lar-se en aquest sector. Per això, el govern municipal destinarà el 2017 una primera partida del romanent del 2016 a accelerar el projecte i la urbanització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia