Infraestructures i serveis

Xarxa de trens

El nombre de viatgers de tren al corredor gironí augmenta un 2,4% el 2016

Les diferents línies que cobreixen el trajecte Barcelona-Girona-Figueres, el TAV inclòs, sumen un total de 5,3 milions de passatgers durant l'any passat

El nombre de viatgers de Renfe al corredor Barcelona-Girona-Figueres s'ha incrementat un 2,4% el 2016 respecte de l'any anterior, segons dades difoses ahir pel Ministeri de Foment. Concretament, es calcula que l'any passat un total de 5,3 milions de passatgers van fer servir alguna de les línies que utilitzen aquest corredor, ja sigui l'R11, l'RG1 i també el TAV.

Tot i que Renfe no ha facilitat encara les dades anuals detallades per cada línia, tot indica que durant el 2016 s'ha mantingut la tònica de creixement del TAV. Les dades del primer semestre del 2016 indicaven ja un augment del 18% del nombre de viatgers entre Barcelona i Girona, amb prop de mig milió d'usuaris. El creixement del TAV dels primers anys en funcionament va anar en detriment de les línies convencionals, però ja el 2015 es va frenar aquest transvasament entre els dos serveis. Al mig milió d'usuaris del TAV del primer semestre del 2016, s'hi ha d'afegir els 2.684.971 passatgers més que durant el mateix període van fer servir les línies R11 i RG1, majoritàriament l'R11, que és la que passa per Granollers.

Amb relació al 2015 i a banda d'assenyalar que el tren convencional va aguantar l'embranzida de l'alta velocitat i fins i tot va créixer una mica, també es va assenyalar que, des de Figueres, el TAV era el preferit per anar a Barcelona, però, tot i que anava en creixement, continuava sent un servei minoritari per anar de Figueres a Girona, ja que la majoria d'usuaris s'estimaven més fer servir alguna de les dues línies convencionals per a aquest trajecte.

LES XIFRES

2,4%
d'increment
del nombre de viatgers s'ha registrat el 2016 al corredor Barcelona-Girona-Figueres.
5,3
milions
de passatgers han fet servir durant l'any passat el tren per les comarques gironines.

El creixement més important de Catalunya

Si comparem el creixement del 2,4% del corredor Barcelona-Girona-Figueres amb la resta del creixement de línies, es detecta que aquest ha estat el més important de tot Catalunya, seguit pel creixement del 2% de la línia R1. De totes maneres, els 5,3 milions totals de passatgers a les comarques gironines de l'any passat contrasten amb els 117 milions que en total va transportar Renfe arreu de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia