Urbanisme

Igualada tindrà nous espais d'aparcament gratuït

La urbanització d'un carrer a la zona esportiva de Les Comes permetrà guanyar 200 noves places

A l'estiu estarà adequada una nova superfície de pàrquings lliures al costat del tanatori

L'Ajuntament d'Igualada estrenarà aquest any una nova zona blanca, espais d'aparcament gratuït que es van començar a adequar l'any 2012 i que ara ofereixen més de 800 places a les dues zones blanques properes al mercat de La Masuca, i a les de l'avinguda Balmes, la ronda del Rec, el carrer Comarca, el carrer Piera, el carrer Sant Martí de Tous, el carrer de la Coral La Llàntia i l'escola Dolors Martí.

La nova zona permetrà resoldre el dèficit d'aparcament a l'entorn del tanatori d'Igualada, amb l'adequació d'una seixantena de places en un camp agrícola proper. Més ambiciosa és la urbanització d'una zona de l'entorn del complex esportiu de Les Comes, on l'any vinent hi haurà unes 200 places més. L'objectiu del govern igualadí és que el 2018 la ciutat disposi d'un miler de places d'aparcament gratuït en aquestes zones blanques. El tinent d'alcalde de Qualitat Urbana, Jordi Pont, va destacar ahir que serà més del doble de les 400 places de zona blava.

Dèficit a Les Comes

L'Ajuntament està enllestint un aparcament al camp de futbol de Les Comes, però l'activitat al complex esportiu sovint fa insuficients les més de 400 places actuals. A la tardor es preveu iniciar la urbanització del carrer Carles Riba, una àrea propera a la piscina coberta que implicarà l'actuació sobre 4.000 m² i permetrà generar al voltant de 200 places. Jordi Pont va explicar que estan acabant el projecte executiu, que determinarà el pressupost de l'obra. Igualment, reconeix que serà una actuació “costosa”. L'Ajuntament preveu iniciar les obres la tardor vinent i obrir la zona a principis de l'any que ve.

LA XIFRA

800
places d'aparcament
gratuït té actualment Igualada en zones blanques.

Col·laboració amb agents privats

El model igualadí de les zones blanques implica l'adequació temporal d'espais en desús com a espais d'aparcament. L'Ajuntament d'Igualada va fer la primera el 2012 i en la majoria de casos es tracta d'espais privats amb els propietaris dels quals es fa un contracte de lloguer per un temps determinat. La zona d'aparcament propera al tanatori s'impulsarà en col·laboració amb la funerària que el gestiona. Un altre exemple de col·laboració és la zona blanca del carrer Piera, que també paguen els botiguers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia