Medi ambient

Medi ambient

Ambaixadors de les Gavarres

El Consorci de les Gavarres i la fundació internacional Plant-for-the-Planet signen un conveni pel qual es formaran 300 joves de l'entorn del massís per lluitar contra el canvi climàtic

La seu de les jornades serà Can Vilallonga

Martí Vallès, l'alcalde de Cassà de la Selva, explicava ahir com un dia se li van “presentar tres nanos a l'alcaldia” i li van dir que li volien parlar d'un “tema molt important” del qual ells eren els protagonistes. Eren l'Iu Alegre, de deu anys, alumne de l'escola Castellum de Sant Julià de Ramis, i Judit Delemus i Ferran Tubert, de catorze anys, estudiants de La Salle de Cassà. Tots tres, ambaixadors per la justícia climàtica de la fundació Plant-for-the-Planet, que lluita contra el canvi climàtic a partir d'accions concretes i amb la formació de joves amb mentalitat ecològica, que li anaven a plantejar la seva proposta perquè Cassà, un municipi al peu de les Gavarres i amb història surera, s'impliqués en un projecte de lluita contra el canvi climàtic. Un projecte liderat per joves i amb un objectiu “extraordinari”, va continuar relatant Vallès, que va decidir, després d'escoltar-los, que havien d'estar “al seu costat”, i una de les idees va ser anar a parlar amb el Consorci de les Gavarres. Un consorci presidit també per un alcalde, Fermí Santamaria, de Llagostera, que, com el seu homòleg de Cassà, va destacar ahir la importància de la defensa del patrimoni natural de les Gavarres, va recordar que el canvi climàtic “és una realitat”, però també que cal promoure l'apoderament dels joves, “que es faran més forts si com a polítics els donem també el seu lloc”.

Així es va gestar la signatura del conveni entre Plant-for-the-Planet i el Consorci de les Gavarres per a la creació de la xarxa d'ambaixadors per la justícia climàtica de les Gavarres, que inclou la celebració durant aquest 2017 d'un mínim de sis jornades formatives gratuïtes per a uns tres-cents nens i joves dels 20 municipis circumdants del massís de les Gavarres a les instal·lacions de Can Vilallonga, de Cassà, o la rehabilitació d'un bosc autòcton. “Volem fer d'aquest projecte una prova pilot que després pugui ser exportable a altres indrets de Catalunya o de l'Estat”, afirmava el director de la fundació Plant-for-the-Planet, Jordi Juanós, que puntualitzava que es tracta del primer projecte d'aquest tipus que es fa a les comarques gironines. Ara el Consorci de les Gavarres contactarà amb els ajuntaments de la zona per informar-los del projecte i que aquest arribi a totes les escoles i s'hi puguin inscriure els nens interessats, que, a més, ho poden fer internet a través del web de Plant-for-the-Planet un cop s'hagi obert la inscripció.

De totes maneres, primer cal aconseguir el finançament necessari, que tindria un cost total de 32.000 euros, i per això es fa una crida a empreses interessades perquè també hi participin i col·laborin així a reduir la seva petjada de carboni. En aquest sentit, la presentació d'ahir ja va atreure representants de les empreses Manel Serra i De Maria Taps, a més de representants de mitja dotzena d'ajuntaments, del Consell Comarcal del Gironès i l'Institut Català del Suro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia