Infraestructures i serveis

Besalú ha executat quasi tots els projectes previstos en el pla de barris

El programa d'intervenció integral, que s'acaba aquest any, ha tingut com a obra de més envergadura el condicionament de l'espai polivalent de Cal Tronc

Una dècada després d'haver-lo iniciat, Besalú té previst acabar d'executar aquest any el projecte d'intervenció integral Conviure amb la història, que en bona part es finança amb recursos de la Generalitat a través de la llei de barris.

Segons les dades de l'Ajuntament, s'han fet realitat 34 projectes, en els quals s'han invertit 3,2 milions d'euros, que és el 90% del que costen totes les actuacions previstes inicialment.

Quan d'aquí a un temps s'analitzi aquesta dècada de Besalú amb perspectiva, molt probablement s'haurà de parlar d'un abans i un després de la llei de barris perquè amb aquests recursos s'han portat a terme diverses iniciatives d'envergadura. “Sense aquesta línia d'ajudes hauria estat impossible fer tot el que hem fet, en un municipi petit com el nostre”, manifestava ahir l'alcalde, Lluís Guinó.

En la llista de les obres fetes hi ha, per exemple, la rehabilitació de Cal Tronc (amb 1,1 milions de pressupost, ha estat la intervenció més cara), el soterrament de molt de cablejat aeri i contenidors de la via pública, la pavimentació de carrers, l'obertura de la plaça mirador del bisbe Miró, la millora de la vora del Fluvià per condicionar-la com a passeig, la creació i millora de zones verdes, la instal·lació de sistemes de control de l'accés de vehicles al barri vell... A banda de projectes urbanístics i arquitectònics, s'han pogut finançar tallers per a gent gran o fomentar la recollida selectiva d'escombraries. Guinó posa també l'accent en el fet que ha estat “una font de dinamització econòmica” perquè en força obres hi han intervingut empreses locals i s'han creat llocs de treball.

El que falta

Ara queden pendents intervencions per valor de 207.000 euros. La partida més gran (85.000 euros) correspon a Cal Tronc i ha de servir per completar el condicionament del local. En la llista també hi figuren l'adquisició de sòl i una sèrie d'obres als carrers Major i Ganganell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia