Urbanisme

Zona comercial en lloc de pisos prop de l'Espai Gironès

El ple de Salt engega els tràmits per canviar d'ús residencial a comercial i de serveis una parcel·la de 17.000 m² al Pla de Salt

També va aprovar l'adhesió al Pacte Nacional del Referèndum

El ple de Salt va aprovar ahir inicialment una modificació urbanística de planejament perquè una parcel·la de 17.000 metres quadrats del pla de Salt –entre el Girobowling i els pisos de darrere del Viena, en el sector de l'Espai Gironès– es destini a activitat econòmica (comercial, serveis i altres usos) en lloc d'ús residencial, com estava fixat fins ara. Ha estat la mateixa propietària dels terrenys –en què antigament es preveia fer-hi quatre blocs, amb un total de 180 pisos– la que va sol·licitar al consistori el canvi. Aproximadament la meitat de la parcel·la es destinarà a ús comercial i l'altra meitat a serveis i altres usos. La previsió és fer tots els tràmits ràpidament i que aquest any ja sigui efectiu el canvi.

L'equip de govern (format per ERC i IpS-CUP) va valorar-ho molt positivament perquè “incideix en dos dels principals eixos de treball d'aquesta legislatura”: d'una banda, reduir el sostre residencial pendent de desenvolupar i alhora augmentar el sostre d'activitat econòmica i, de l'altra, augmentar els ingressos per al municipi. Aquests punts van ser també els arguments utilitzats pels dos principals partits de l'oposició, CiU i el PSC, per votar-hi a favor. No van ser els únics a donar-hi suport. La modificació urbanística va ser aprovada amb els vots a favor de tots els grups municipals, amb l'excepció del regidor de Canviem Salt, Wilder Palacio, que es va abstenir.

Gossos perillosos

També es va aprovar imposar dues sancions molt greus (de 2.404 euros cadascuna) per tinença de gossos perillosos. Palacio va insistir que és més per criança que per genètica i va demanar quantes multes s'han imposat aquesta legislatura i quines accions animalistes es pensaven dur a terme. La regidora de Salut Pública i Control d'Animals, Isabel Alberch, va detallar que han estat set les denúncies fins ara dutes a ple (comptant les d'ahir) i que les accions les fixaran en la nova ordenança de tinença d'animals, que ja havia dit que es renovarà. En aquest sentit va dir que la setmana que ve hi haurà reunió amb tots els grups.

D'altra banda, el ple va aprovar l'adhesió de Salt tant a la futura Associació Xarxa de Municipis de l'Economia Social i Solidària (amb els vots a favor de l'equip de govern, el PSC i Canviem Salt), i, de l'altra, al Pacte Nacional del Referèndum (amb els vots a favor de l'equip de govern, Canviem Salt i cinc dels sis membres de CiU, promotor de la moció).

Tres setmanes sense aigua calenta al camp de futbol de Salt

Un dels temes actuals de Salt que més va preocupar l'oposició en el torn de precs i preguntes és que fa tres setmanes que no hi ha aigua calenta al camp de futbol. L'equip de govern va explicar que el problema prové del novembre, quan es va fer una diagnosi equivocada, fet que ha fet que el tema s'agreugés fins a no haver-hi gens d'aigua calenta. L'empresa ha assegurat que dijous estarà arreglat, però l'equip de govern va deixar clar que la seva intenció és emprendre actuacions contra l'empresa, que a més va intentar fer-los un preu el 20% per sobre del mercat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia