Medi ambient

Medi Ambient

Dos-cents voluntaris fan net el Delta

Per tercer any consecutiu, la campanya ‘Per un Delta Net' aplega desenes de persones per netejar-hi set espais naturals

Una ONG francesa s'interessa pels plàstics recollits, per donar-los una “segona vida”

Vidres, metalls però, sobretot, també hi ha envasos, bosses de plàstic, bidons i ampolles i alguns objectes inimaginables. El Parc Natural del Delta de l'Ebre també és un focus d'incivisme. Per tercer any consecutiu i amb l'objectiu de conscienciar i fer visible que “la brossa no torna sola a casa”, ahir la campanya Per un Delta Net va aplegar més de 200 voluntaris que, amb una bossa de plàstic i tot el matí per endavant, van netejar espais naturals i periurbans del Parc Natural del Delta de l'Ebre.

L'acció, concretament, es va centrar en set zones: la platja de l'Arenal i bassa de les Olles (l'Ampolla), platja dels Eucaliptus (Amposta), platja del Trabucador (Sant Carles de la Ràpita), platja del Serrallo (Sant Jaume d'Enveja), platja de Riumar i bassa del Garxal (Deltebre), l'entorn de Camarles i l'anomenat camí del xoperal de l'Aldea, on també es va fer una plantada d'arbres. “El Delta és un espai que té moltes portes a la brossa: té més de 100 quilòmetres de línia litoral que surt al mar Mediterrani, molt habitat i amb molta pressió humana, que fa que reculli la brossa directament del mar i, també, ve del riu, amb la conca de drenatge i la xarxa de reg”, va explicar el director del parc natural, Francesc Vidal.

“És una forma d'ensenyar a tothom que s'ha de ser cívic i respectar la natura”, hi va afegir la regidora de Turisme i Territori de l'Ampolla, Meritxell Jardí, explicant les conseqüències de no recollir les escombraries: “Amb els plàstics, el problema és molt gran, perquès es redueix en porcions molt petites i els animals se'ls mengen pensant-se que és aliment i moren.” De les més de set tones de brossa recollides l'any passat, tres quartes parts eren d'origen plàstic.

ONG francesa

Enguany Per un Delta Net ha anat més enllà. Una ONG francesa s'ha interessat per reciclar els envasos que es van recollir ahir. Com a part d'una prova, l'entitat dedicada a reciclar aquest tipus de material procedent del mar, i que els abocadors no accepten per la sorra i l'aigua que acumula, intentarà donar “una segona vida” a la brossa, transformant-la en diversos objectes, com ara bolígrafs o clauers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia